dolar4

La cotització de l'euro prossegueix la seva trajectòria alcista i ha estès els seus recents guanys fins a superar la barrera dels 1,1700 dòlars per primera vegada des d'agost de 2015, aupado per la "eufòria" dels empresaris alemanys, després de la publicació del les dades del Ifo, i a l'espera de conèixer aquest dimecres les conclusions de la reunió de la Reserva Federal d'EUA. En concret, l'euro ha aconseguit un màxim en els 1,1712 dòlars, enfront dels 1,1638 dòlars del començament de la sessió, igualant així el seu millor canvi des del 24 d'agost de 2015.

D'aquesta manera, la cotització de l'euro acumula una revaloració del 13% enfront del 'bitllet verd' des del mínim d'1,0339 dòlars registrat a principis del passat mes de gener. De fet, el canvi de l'euro se situa un 7% per sobre del registrat després que al desembre de 2015 la FED iniciés la normalització dels tipus d'interès a EUA.

El dòlar d'els EUA, d'altra banda, no acaba d'aconseguir deslliurar-se de la pressió a la baixa que segueix dominant la seva operativa i ha tornat a girar-se a la baixa per tornar als mínims de 13 mesos en l'índex que mesura el seu acompliment contra una cistella de sis albires rivals. En l'arrencada setmanal, el 'bitllet verd' va aconseguir estabilitzar-se i va trobar suport després de la publicació de les positives dades del PMI de Markit, però ha tornat a sucumbir a les preocupacions polítiques i econòmiques abans de la cita d'agost amb la Reserva Federal dels EUA (Fed).

L'índex del dòlar ha recalat en els 93,900 punts i contra l'euro, el dòlar s'ha arribat a canviar a 1,16700 unitats per euro, amb prou feines un 0,1% per sota dels nous màxims de gairebé dos anys (23 mesos) que la divisa comunitària va aconseguir el dilluns, en els 1,1684 dòlars. Encara que alguns experts comenten que els més recents resultats macroeconòmics donen esperança abans de la decisió de la Fed del dimecres, uns altres assenyalen a la baixa inflació per justificar un to més suau de la president del regulador, Janet Yellen. I en aquest xoc de forces de mercat està sofrint la moneda dels EUA.


Sense el suport de la Fed, el dòlar seguirà cedint terreny

S'espera que la Fed mantingui les taxes d'interès sense canvis en la seva reunió de dos dies que finalitza el dimecres. L'atenció se centrarà en qualsevol indirecta sobre si pot haver-hi una tercera pujada de tipus aquest any i també en qualsevol al·lusió a la reducció del balanç del banc central. Però la projecció dels futurs de la Fed indica només un 50% de possibilitats que l'entitat mogui fitxa abans de finals d'any i sense aquest suport del regulador monetari "el dòlar seguirà cedint terrè", assegura Stephen Innes, analista d'Oanda.

Donada la recent feblesa de les dades d'inflació dels Estats Units, Kathy Lien, analista de BK Asset Management, tampoc espera grans coses per part de Yellen. No obstant això, no creu que la Reserva Federal canviï el to més optimista i agressiu que ha mostrat recentment, però "com no s'espera una pujada del preu al qual es presta els diners al setembre i desembre queda encara molt lluny, els inversors esperaran al fet que les dades macroeconòmiques recolzin el to del banc central". "Així que fins i tot si Yellen es posés les seves ales de falcó i destaqués les millores econòmiques i això acaba per apuntalar al dòlar i provoca un ral·li, creiem que la moneda seguirà pressionada abans de la dada d'ocupació del mes de juliol del mes que ve", comenta l'analista.

L'EURO PAUSA EL SEU RAL·LI I LA LLIURA ES RECUPERA

Mentrestant, sembla que el recent ral·li de l'euro ha trobat un sostre i s'ha frenat després que les dades del PMI hagin sortit per sota de l'esperat en el mes de juliol. El mercat se centra en l'Ifo alemany, que ha deixat uns resultats en 107,3 punts, per sobre dels 106,5 punts esperats, reflectint l'"eufòria" dels empresaris del país germà. Encara que la divisa comunitària ha trobat suport hores abans en els comentaris del membre del Banc Central Europeu (BCE) Yves Mersch, que ha assegurat que l'actual expansió econòmica de l'Eurozona aporta confiança i que la política monetària acomodatícia encara és necessària. L'euro es canvia al voltant dels 1,1650 dòlars.

La lliura, per la seva banda, ha estat la divisa que millor acompliment ha mostrat en les últimes hores. I ha estat principalment per la falta de notícies que la moneda britànica ha aconseguit reprendre els 1,30 dòlars. L'esdeveniment més important per a la moneda de Regne Unit serà la publicació del PIB del segon trimestre i els experts esperen que l'increment de la despesa contribueixi positivament en el creixement.

Noticias relacionadas

contador