ep rodrigo ratocongreso
EUROPA PRESS

La comissió d'investigació sobre la crisi financera i el rescat de les caixes ha citat a declarar el proper 9 de gener l’exvicepresident Rodrigo Rato. Les compareixences del mes de gener acabaran el dia 16 amb la del ministre d'Economia, Luis de Guindos.

Després que la presidenta de la Junta Única de Resolució, Elke König, i l'exdirector general del Banc d'Espanya Aristóbulo de Juan declaressin davant la comissió, Rodrigo Rato obrirà les compareixences dels alts càrrecs dels diferents governs que hauran de donar explicacions sobre la crisi financera i el rescat bancari.

Òbviament, en el cas de Rato els grups parlamentaris no només li preguntaran per les actuacions del Govern del qual va ser vicepresident, sinó també per la seva etapa com a director gerent del Fons Monetari Internacional (FMI) i com a president de Bankia.

El mateix dia que Rato acudiran Julio Segura, que va ser vicepresident de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), i José Manuel Campa Fernández, que va ser secretari d'Estat d'Economia amb Elena Salgado.

El dia 10 de gener al matí serà el torn de l'exvicepresident socialista Pedro Solbes, i a la tarda anirà l'exministra popular Elvira Fernández (expresidenta de la CNMV i ara al front de Tragsa) i Fernando Jiménez Latorre, secretari d'Estat de Economia amb Luis de Guindos de ministre.

La comissió que presideix la canària Ana Oramas ha fixat una altra sessió per a l'11 de gener amb la finalitat que s'expliquin Elena Salgado, exministra i exvicepresidenta amb José Luis Rodríguez Zapatero; Sebastià Albella, actual president de la CNMV; i Dionisio Moreno Blat, advocat de la sentència europea sobre desnonaments.

Aquesta ronda de compareixences de gener es tancarà el dia 16 amb Chesús Domínguez, portaveu dels preferentistas gallecs, i el sindicalista gallec Clodomiro Montero, i, ja a la tarda, l'actual ministre d'Economia, Luis de Guindos.

Noticias relacionadas

contador