• Les 'altcoins' entren en pèrdues i la capitalització total torna a allunyar-se del mig bilió de dòlars
  • El governador del Banc d'Anglaterra, Mark Carney, reitera la seva visió negativa sobre les monedes digitals
bitcoin portada

De mica en mica, el bitcoin ha tornat a conquistar els 11.000 dòlars. Després de diverses jornades de vacil·lació, la de Satoshi Nakamoto ha tornat a deixar-se portar per les compres i reafirma el seu regnat al mercat de les monedes digitals amb una dominància que arriba al 40,7%, nivells no vistos des de finals de desembre. No obstant això, poc després ha cedit aquest nivell que on ha aconseguit subjectar-se, encara que segueix en el verd, amb alces d'un 2%.

  • 62.756,41$
  • 0,18%

El seu auge coincideix amb una bateria de notícies que arriben des del front corporatiu, on cada vegada més empreses es rendeixen a la cadena de blocs. Però el seu avanç s'ha vist frenat per les declaracions del governador del Banc d'Anglaterra, Mark Carney, que ha tornat a acusar el bitcoin d'haver "fracassat" com a divisa.

Reiterant la seva visió de mitjans de mes, ha qualificat les monedes digitals de "loteria" i ha assegurat que només atrauen "bojos". A més, ha reclamat que se subjecti aquest pròsper mercat a les mateixes normes que la resta del sistema financer.

Aquesta visió contrasta amb les notícies que la tecnologia que escriu el gran llibre comptable de les transaccions en la major moneda digital per capitalització de mercat, ha entrat amb honors als plans de diverses empreses. Les notícies de gegants del comerç electrònic com Rakuten, que pensa implementar desenvolupaments en la cadena de blocs a les seves unitats de negoci, Starbucks o Alibaba, que sospesen els usos de la cadena de blocs a les seves estructures, estan imbuint una nova empenta al mercat.

La nord-americana Wallmart és l'última en unir-se a aquest club, que creix per moments. Un dels líders del sector minorista ha anunciat que aplicarà la plataforma de les monedes digitals al seu sistema d'enviaments per aconseguir un seguiment "intel·ligent" dels paquets.

El fenomen és tan gran que ha cridat l'atenció del gestor de fons de Wall Street, Tom Lee, fundador de Fundstrat, que ha destacat, en una nota per a clients, el notable nombre de corporacions que llançaran les seves pròpies monedes digitals, cosa que indica que les grans empreses s'han rendit a l'univers criptogràfic i a la cadena de blocs abans que ho faci Wall Street.

Lee també planteja la hipòtesi que tant Facebook com Amazon podrien "anunciar una estratègia virtual aquest any". S'especula que si Facebook anunciés una venda pública, podria recompensar els usuaris amb una oferta inicial de monedes (ICO), en lloc de només inversors amb opcions sobre accions.

EL VERMELL TORNA AL MERCAT

El verd del bitcoin contrasta amb el vermell que tenyeix la resta d''altcoins', que han donat la volta a mitja sessió i deixen caigudes moderades, arrossegant la capitalització total del mercat de les monedes de xifrat de tornada al voltant dels 450.000 milions de dòlars. Durant la matinada, aquesta magnitud, que mesura l'acumulat total de més de 1.500 monedes i tokens digitals acariciava el mig bilió de dòlars.

Així, el bitcoin cash està als1.270 dòlars, l'ethereum depassa amb prou feines els 860 dòlars el litecoin se situa al voltant dels 200 dòlars i el ripple cau fins a 0,90 dòlars.

I encara que la de Nakamoto manté els guanys, ha retallat el seu avanç i ha abandonat també la marca de 11.000 dòlars, màxim d'una setmana. No obstant això, manté un auge d'un 19% des dels mínims setmanals, al voltant dels 9.000 dòlars.

Noticias relacionadas

contador