• El litecoin s'accelera amb un auge del 16%
  • Neix CryptoUK al Regne Unit amb l'ànim de col·laborar amb el Govern i impulsar els límits d'aquest sector
bitcoin 20171206121359

La inusitada calma que viu el mercat de les divises virtuals ha estat molt benvinguda pels operadors, que han agraït deixar enrere la profunda correcció de les setmanes anteriors i es deixen bressolar per modestos avanços, gairebé inèdits en un sector molt acostumat a la volatilitat. Els principals tokens i divises de xifrat es tenyeixen de verd, amb tímides pujades que van del 2% al 5%, amb excepció del litecoin, que s'accelera per sobre dels 180 dòlars, amb una pujada d'un 16%. El bitcoin, per la seva banda, segueix encapsulat entre els 8.000 i els 9.000 dòlars.

En les últimes hores s'han ampliat les compres a la reina dels actius digitals, que es dispara fins preus just per sota de l'important nivell de resistència que ha dibuixat l'últim dels preus esmentats. El bitcoin està "tenint dificultats per sobrepassar amb comoditat els 9.000 dòlars", subratllen experts d’FXPro. Addueixen, en un informe, al fet que "l'augment de la complexitat de la mineria -el procés matemàtic pel qual es troben les monedes digitals- i el pic de producció d'aquest mercat a finals de 2017 ha portat els miners a afrontar diversos problemes després de la correcció dels preus".

Pel que fa a altres monedes, l’ethereum supera els 870 dòlars, el ripple també entra en el terreny positiu, mentre manté els 1,06 dòlars i el bitcoin cash avança cap als 1.300 dòlars. L'acumulat del mercat depassa els 430.000 milions de dòlars i s'ha assentat sobre aquesta marca durant les últimes jornades, cosa que indica una consolidació.

SEGUEIX EL DEGOTEIG DE NOTÍCIES REGULADORES

A més, el front regulador no afluixa, amb notícies que arriben des de Corea del Sud, on el Govern de Moon Jae-in ha assegurat que es mostrarà inflexible amb les operacions amb monedes digitals "injustes i il·legals". Assenyala 'Reuters' que l'executiu sud-coreà emprendrà accions per subjectar aquestes operacions després que la Casa Blava hagi rebut 280.000 signatures reclamant que no s'imposin mesures irracionals a les operacions amb monedes digitals.

La massiva petició ciutadana en un país que s'ha convertit en un hub de les operacions amb ‘digitals’, ha arribat després de diverses declaracions de ministres del país indicant que es prohibiria tota l'activitat amb tokens i monedes de xifrat. El Govern prepara ara la seva resposta definitiva, però ha avançat, mitjançant un comunicat del ministre de Polítiques Governamentals, Hong Nam-ki, que les mesures que contemplen "estaran orientades a prevenir actes il·legals i incerteses al voltant de l'operativa amb monedes digitals, però al mateix temps potenciar la tecnologia blockchain".

D'altra banda, set de les majors companyies de monedes digitals s'han unit per formar un organisme autoregulador al Regne Unit. Naixerà amb el nom de CryptoUK i entre els seus membres s'inclouen la casa de canvi Coinbase i diverses plataformes de comercialització. Entre les seves primeres accions destaca l'elaboració d'un codi de conducta per a la indústria que esperen que sigui àmpliament adoptat.

"Estem molt orgullosos d'haver reunit alguns dels principals actors del sector. Aquesta associació no es tracta només de plataformes d'intercanvi, representem tot el sector criptogràfic, a part de les ICOs. Tots nosaltres estem units pel mateix desig de créixer al Regne Unit i per la necessitat de col·laborar amb el govern en la configuració del nostre futur entorn operatiu", ha explicat Iqbal V Gandham, president de CryptoUK, en un comunicat.

D'altra banda, el Banc Central Europeu (BCE) s'ha ‘espolsat les mosques' i ha declarat que la regulació del bitcoin no és el seu problema, i s'ha limitat a advertir als inversors que l'extrema volatilitat i la manca d'un suport tangible el converteixen en una eina arriscada per als inversors.

Noticias relacionadas

contador