• Es mostra convençut que la de Satoshi Nakamoto es desplomarà, sigui quin sigui el desenvolupament de la cadena de blocs
bitcoin bolsillo
PIXABAY

L'ànim dels inversors al mercat de les monedes digitals s'ha tornat negatiu aquest dimecres. Després de diverses jornades de marginals pujades i amb una clara fluctuació en rang del bitcoin, la de Satoshi Nakamoto cedeix 1.000 dòlars del seu preu i es precipita un 7% fins als 10.500 dòlars. Aquesta acció del preu coincideix amb les declaracions de l'economista de Harvard, Kenneth Rogoff, que ha vaticinat que el bitcoin no valdrà més de 100 dòlars en una dècada.

  • 64.802,44$
  • 1,17%

El també execonomista del Fons Monetari Internacional (FMI) ha augurat que un bitcoin no valdrà més de 100 dòlars en el termini d'una dècada, un preu que veu "més probable que 100.000 dòlars en 10 anys, ha assenyalat a la CNBC".

Igual que altres veus crítiques, com la del governador del Banc d'Anglaterra, Mark Carney, Rogoff ha assenyalat que el bitcoin ha fracassat en la missió principal de qualsevol moneda, que és la de servir com un mitjà de pagament ja que "no hi ha usos per a la de Satoshi Nakamoto". Mimetitzat altres comentaris negatius per a la moneda, com el del fundador de Microsoft, Bill Gates, ha indicat que el bitcoin només s'empra per "l'evasió d'impostos i el rentat de diners".

No és la primera vegada que l'economista s'alinea amb el bàndol dels opositors del bitcoin. Al l'octubre passat, va escriure un article d'opinió per The Guardian argumentant que el preu de la reina de les monedes digitals acabarà desplomant-se encara que la tecnologia subjacent, la cadena de blocs, prosperi. Així mateix, va argumentar que els governs no permetrien que les monedes digitals descentralitzades o anònimes reemplacin completament les monedes fiduciàries emeses per l'estat.

Rogoff també ha defensat que les monedes digitals requereixen una major regulació global i s'ha distanciat del corrent que defensa la seva total prohibició. "Fins i tot si els Estats Units pren mesures enèrgiques i la Xina pren mesures enèrgiques, però el Japó no ho fa, la gent podrà seguir rentant diners a través del Japó", ha remarcat.

LA COMISSIÓ EUROPEA PREPARA UN MARC REGULATORI PER A LA CADENA DE BLOCS

Seguint amb el tema de la regulació, ha transcendit la notícia que la Comissió Europea prepara un conjunt de normes per regular el sector fintech, incloent-hi la tecnologia de la cadena de blocs. Així es desprèn d’una còpia d'un esborrany de document que ha recollit Reuters, el llançament del qual està previst "tan aviat com aquesta setmana", suggereix un desig que els reguladors de la UE adoptin regles generals que regeixin temes com el micromecenatge i "els estàndards de la cadena de blocs".

"Un marc d'aquestes característiques a la UE oferiria un passaport europeu i, a la vegada, garantiria una gestió adequada de les plataformes i la protecció dels proveïdors de fons", segons s'informa a l'esborrany.

Noticias relacionadas

contador