• Els bancs centrals del G-20 diuen que les monedes virtuals no suposen un risc per a l'estabilitat
cbbitcoin9 short

Amb totes les mirades de la comunitat criptogràfica posades sobre els ministres d'Economia i banquers centrals que es reuneixen des d'aquest dilluns a la cimera del G-20 que es desenvolupa a Buenos Aires, el preu del bitcoin es manté als 8.500 dòlars aquest dimarts. La recuperació de la de Satoshi Nakamoto s'ha consolidat després que el Consell d'Estabilitat Financera (FSB) descartés que les monedes virtuals suposin un risc per a l'estabilitat global. A més, les potències mundials han acordat que "no són diners".

  • 63.785,87$
  • 0,41%

Segons informa Bloomberg, els països del G-20 avancen cap a una postura de consens sobre les monedes i tokens virtuals i, a falta de perfilar durant la segona sessió de treball sobre monedes virtuals d'aquest dimarts, per ara han acordat que s'han de considerar com "actius". Per tant, poden estar subjectes als impostos per guanys de capitals. Segons un esborrany al qual ha tingut accés Bloomberg, les monedes virtuals "no tenen els trets de les monedes sobiranes".

El setge dels supervisors i reguladors mundials, per tant, i com s'especulava, se centrarà en evitar el rentat de capitals i l'evasió d'impostos en aquest mercat en què molts especuladors s'han deixat portar per una febre inversora. S'espera que al final de la cimera s'emeti un comunicat conjunt amb les resolucions que ha adoptat el G-20.

A l'avantsala del conclave, Mark Carney, governador del Banc d'Anglaterra i president de l'FSB, va emetre una carta als ministres dels països congregats a Buenos Aires en què assenyalava que l'escassa mida del mercat del mercat de les monedes virtuals amb relació al sistema financer és un dels motius pels quals l’FSB no considera que siguin una amenaça, ja que, prenent com a referència el seu nivell més alt, el seu valor combinat amb prou feines llegava a l'1% del PIB mundial.

"La seva petita magnitud, i el fet que no siguin un substitut dels diners i tinguin un ús molt limitat a l'economia real i a les transaccions financeres, ha significat que els vincles amb el sistema financer siguin limitats", sostenia el banquer anglosaxó.

No obstant això, el president de l'FSB sí que ha reconegut en aquest text que els mercats evolucionen molt ràpidament, de manera que aquesta anàlisi inicial podria canviar en cas que les monedes virtuals arribessin a tenir molt més ús, així com major interconnexió amb el sistema regulat, cosa que podria arribar a suposar un risc a través de l'efecte sobre la confiança.

LES MONEDES VIRTUALS, CONSOLIDANT

Totes aquestes notícies s'han rebut amb alleujament pels inversors, ja que s'esperava un desenllaç molt pitjor. Després d'haver-se desplomat durant les últimes jornades per sota dels 7.500 dòlars, el bitcoin es recuperava ahir un 16%, mentre altres monedes de xifrat han remuntat després del daltabaix de la setmana passada, quan els seus preus es van veure arrossegats fins a nous mínims de 2018.

És el cas de l’ethereum, que va arribar a pujar un 15%, després de marcar el seu pitjor preu en tres mesos, per sota dels 400 dòlars, segons l'índex de CoinMarketCap, mentre el ripple s'ha arribat a canviar de mans als 0, 55 dòlars, el passat cap de setmana, preus no vistos des d'inicis de desembre de 2017. Aquest dimarts es negocien en 542 i 0,70 dòlars, respectivament. El bitcoin cash se situa als 990 dòlars.

La capitalització total del mercat és de 330.000 milions de dòlars.

Noticias relacionadas

contador