• La SEC torna a la càrrega contra les ICOs i els preus segueixen en vermell
bitcoin-560x374

Nova jornada de pèrdues al mercat de les monedes digitals, amb caigudes que van de moderades a notables en les principals monedes virtuals per capitalització de mercat. El valor acumulat dels més de 1.500 tokens i monedes digitals es queda just per sota dels 450.000 milions de dòlars, en una jornada durant la qual el bitcoin cedeix lleugerament des dels 11.000 dòlars que va acariciar dimecres i s'assenta als 10.500 'bitllets verds ', mentre arriben bones notícies per a les monedes digitals.

El cofundador de la companyia d'inversió Fundstrat, Tom Lee, ha insistit en la seva postura alcista sobre el bitcoin. En un recent informe ha sostingut que el preu de la reina de les digitals arribarà als 20.000 dòlars a mitjans de 2018 i als 25.000 a final d'aquest any. L'optimisme de l'estrateg de la companyia de Wall Street contrasta amb la cotització de la de Satoshi Nakamoto, que se situa un 53% per sota del seu màxim històric assolit al desembre, precisament en la marca dels 20.000 dòlars.

No obstant això, Lee, que reitera la seva predicció de gener que el bitcoin doblarà el seu preu al llarg dels propers mesos, destaca al seu escrit el notable nombre de corporacions que llançaran les seves pròpies monedes digitals, indicant que les grans empreses s'han rendit al univers criptogràfic i a la cadena de blocs abans que ho faci Wall Street.

Només aquesta setmana, Rakuten ha anunciat al World Mobile Congress, en Barcelona, el llançament de la Rakuten Coin, cosa que tokenitzará el seu sistema de punts valorat en 9.000 milions de dòlars. Starbucks també ha anunciat que té previst intergrar la cadena de blocs en la seva tecnologia en el futur i llançar la seva pròpia moneda digital i aquest dimecres, el gegant xinès del comerç electrònic Alibaba també va informar que començarà a traslladar la informació sobre les seves transaccions transfrontereres a la cadena de blocs a través d'un acord amb la companyia de logística Cainiao.

A la calor d'aquestes revelacions, Lee també planteja la hipòtesi que tant Facebook com Amazon podrien "anunciar una estratègia virtual aquest any". S'especula que si Facebook n’anunciés una venda pública, podria recompensar els usuaris amb una oferta inicial de monedes (ICO), en lloc de només a inversors amb opcions sobre accions.

LA SEC ESTRENY EL SETGE

Aquests comentaris, en canvi, xoquen amb la croada reguladora de la Comissió de Borsa i Valors (Securities Excange Comission -SEC-) que està augmentant la pressió sobre la indústria d'ofertes inicials de monedes, emetent desenes de citacions i sol·licituds d'informació a empreses.

Noticias relacionadas

contador