• La bifurcació del bitcoin gold encara no s'ha completat
bitcoin numeros portada

Després de mesos de debat i controvèrsia sobre la implementació del protocol Segwit2x, la bifurcació de la cadena de blocs s'ha cancel·lat. I el preu del bitcoin, que s'havia disparat davant la perspectiva que fracassés la iniciativa d'un grup de miners per incrementar la velocitat de processament dels blocs, s'ha desplomat gairebé 1.000 dòlars, per després estabilitzar-se al voltant dels 7.200 dòlars, encara que acumula caigudes de més d'un 3% en la jornada.

La major divisa per capitalització de mercat, que havia deixat un nou rècord històric el dimecres, en acariciar els 7.900 dòlars, s'ha precipitat cap a gairebé els 7.000 dòlars, segons l'índex de CoinDesk, quan s'ha anul·lat el Segwit2x. La notícia ha generat un immens alleujament entre la comunitat del bitcoin, però no ha evitat una onada de vendes de l'actiu criptogràfic.

“La bifurcació Segwit2x s'ha cancel·lat, ha prevalgut el sentit comú”, ha exclamat el creador del litecoin, Charlie lee.

Destinat a substituir per complet la blockchain, aquest protocol pretenia incrementar la capacitat de càlcul de transaccions dels blocs de quatre megaoctets a vuit megaoctets, però l'oposició entre miners i plataformes d'intercanvi s'havia incrementat notablement en les últimes jornades. Per tant, s'havien disparat les opcions que la implementació del protocol fracassés i s'acabés per bifurcar de nou la cadena de blocs, infantant un nou token virtual.

Així, les apostes al bitcoin s'havien disparat basant-se en l'especulació que les forquilles d'aquest actiu criptogràfic anaven a ser compensats amb una quantitat proporcional del nou bitcoin que es pensava que anava a sorgir del Segwit2x, igual que va passar amb el bitcoin cash durant l'escissió de la blockchain d'agost.

Però el que molts gurús de les criptomonedes consideraven un desastre s'ha evitat, per tant, les vendes han tornat ràpidament a la divisa que ha patit una volatilitat extrema. Durant la passada matinada s'ha vist una autèntica batalla en el bitcoin entre vendes i compres d'aquells que es desfeien de les seves divises perquè no hi havia *Segwit2x i els inversors que abraçaven les compres perquè, precisament, s'havia dissipat el perill. Així ho ha descrit l'autor Chris Burniske mitjançant un tuit.

Noticias relacionadas

contador