• El mercat de les divises digitals supera els 350.000 milions de dòlars
bitcoin7445

Cada vegada que expliquem que el bitcoin, l'actiu que està en boca de tots, supera un nou rècord, tirem de diccionari per buscar nous adjectius que descriguin el seu meteòric ral·li. Doncs ha tornat a fer-ho, la reina de les critptodivises segueix escrivint la seva epopeia en depassar els 12.000 dòlars. La nova fita històrica se situa en els 12.450 dòlars, segons l'índex de 'CoinDesk' i, no acontenta amb això, la seva capitalització s'ha elevat per sobre dels 200.000 milions de 'bitllets verds'. Un acumulat que col·loca al bitcoin molt per sobre del valor de gegants de Wall Street com a General Electric (157.000 milions), IBM (140.000 milions) o Goldman Sachs (95.000 milions).

I ho ha aconseguit malgrat tots els senyals d'esgotament que envien els gràfics i de tots els advertiments sobre la verticalitat d'aquests, que apunten a una massiva correcció. Però segueixen arribant notícies positives des dels mercats de derivats que alimenten les compres. La més recent, que el Chicago Board Options Exchange (CBOE) ha guanyat la carrera per ser el primer a comercialitzar un contracte de futurs sobre el criptoactiu, tan aviat com el 10 de desembre. I, a més, ha anunciat que el contracte s'oferirà de forma gratuïta fins a finals de mes. El producte del Chicago Mercantile Exchange (CME) veurà la llum el 18 de desembre.

A més, des de fa diverses setmanes que la borsa suïssa Six Group comercialitza dos contractes de futurs mini i el proveïdor de derivats japonès Tòquio Financial Exchange ha anunciat que iniciarà els procediments per operar un contracte de futurs sobre el bitcoin a l'inici de 2018. Igual que Nasdaq i Cantor Fitzgerald, que també llançaran en el primer trimestre de l'any proper un contracte d'opcions binàries.

El recent ral·li en el preu de la divisa criptogràfica està descomptant aquests llançaments des de fa algunes setmanes. Des de l'últim mínim del 12 de novembre, en els 5.775 dòlars, fins a la fita del 6 de desembre, l'actiu s'ha revalorat un 110%, un 1.150%, si ampliem el rang des de gener. I no acabarà aquí, segons pronostica Naeem Aslam, analista de Think Markets, l'actiu digital arribarà als 14.000 dòlars abans que es comercialitzi el primer dels contractes de futurs que comencen a negociar-se al desembre perquè "en aquest moment el gràfic sembla imparable".

Noticias relacionadas

contador