bitcoin 20170802130632

El mercat de les divises virtuals presenta una relativa calma en aquesta arrencada setmanal, a l'avantsala del dia que, per a molts experts, marca l'inici d'un ral·li que obrirà les portes al fet que el bitcoin reconquereixi els seus màxims històrics. El 17 d'abril és el 'Tax Day' als EUA, dia que finalitza la temporada de pagaments d'impostos i s'especula que donarà el tret de sortida de nou a les compres.

  • 70.720,19$
  • 2,99%

La de Satoshi Nakamoto aguanta els 8.000 dòlars que va recuperar divendres, mentre la capitalització del mercat se subjecta als 322.000 milions de dòlars. Amb tot, el panorama és mixt a l'obertura europea i el bitcoin es manté pràcticament pla, igual que l’ethereum, que aguanta els 500 dòlars, mentre el ripple puja a prop d'un 2%, fins als 0,65 dòlars i el bitcoin cash ho fa menys d'un 1%, fins als 760 dòlars.

L'auge del mercat de finals de la setmana passada es deu a diversos factors, sense que els experts s'acabin de posar d'acord sobre el motiu de més pes. Alguns creuen que el bitcoin ha reaccionat tard al conflicte a l'Orient Mitjà i posen en dubte el seu paper d'actiu refugi. Altres afirmen que "podria ser a causa de la necessitat de xinesos i russos adinerats, amenaçats per les noves sancions imposades pels EUA d'enviar diners a l'estranger", apunta Jasper Lawler, analista de London Capital Group.

Es llegeix de tot, fins i tot que el repunt es deu al fet que el bitcoin s'ha considerat 'halal'. Segons alguns usuaris de Twitter, les recents notícies sobre que la de Nakamoto ha estat declarada d'acord amb la llei Shariah poden haver contribuït a l'augment, recull CoinTelegraph.

EL 'TAX DAY' I LES MONEDES VIRTUALS

En paral·lel amb tota aquesta especulació, els analistes no es posen d'acord sobre si el mercat perllongarà amb força el seu recent ral·li després del 'Tax Day' als EUA, que aquest any cau el 17 d'abril. El dia, durant el qual els nord-americans posen punt i final a la temporada de retre comptes al fisc, és a les portes i és, a més, el motiu que s'han viscut vendes "massives" al mercat de les monedes digitals, segons Tom Lee, analista de Fundstrat Global Advisors.

Lee posa en xifres el que els inversors deuen al fisc pels beneficis obtinguts amb les monedes virtuals, que estima que ascendeixen als 25.000 milions de dòlars. Però no només això, les borses d'intercanvi subjectes a la jurisdicció nord-americana també passaran per caixa, calcula l'analista que els seus beneficis nets són de 1.000 milions el 2017 que mantenen en bitcoins i ethers i, per aquest motiu, estan venent les dues monedes virtuals" amb l'objectiu de pagar els seus impostos", assegura.

No obstant això, altres experts com Perry Woodin, de HashChain Technology, Inc., asseguren que, en el cas que s'haguessin dut a terme aquest tipus de vendes, aquestes haurien estat "irracionals", perquè no es generarien els suficients guanys en monedes fiduciàries com per pagar els impostos.

"No té sentit tractar de vendre les nostres monedes virtuals portats pel pànic només perquè l'oncle Sam està trucant a la nostra porta", comenta per la seva banda Tanzeel Akhtar en un article per Coindesk. En el qual desaconsella que qualsevol compra que es produeixi al mercat es faci impulsat per l'anticipació que aquest es recuperarà després del 'Tax Day'.

Noticias relacionadas

contador