• La institució continuarà amb el seu programa de compres d'actius i amb el control de la corba de tipus
  • Incrementa la projecció de PIB en quatre desenes per a l'actual exercici fiscal fins a l'1,4%
Kurod BoJ

El Banc de Japó (BoJ) ha complert amb les expectatives del mercat i no ha realitzat cap canvi en la seva política monetària en la reunió que ha tingut aquest dimarts. La institució ha millorat les seves perspectives per a l'economia nipona.

  • 0,0066$
  • -0,03%

En concret, preveu que el PIB s'expandeixi en l'actual exercici fiscal del Japó un 1,4% i durant el proper un 1,5%, la qual cosa suposa un repunt en les seves estimacions de quatre i dues desenes respectivament. Malgrat que aquesta millora de les projeccions, ha decidit mantenir sense canvis els tipus de referència en el -0,1% i prosseguir amb el seu programa de compra d'actius, que inclou el control de la corba de rendibilitats.

El banc central governat per Haruhiko Kuroda va assegurar també que espera que la inflació repunti al llarg dels mesos vinents fins a aconseguir l'entorn del 2% que té com a objectiu l'entitat. Un pronòstic que té en compte "el debilitament del ien" a causa de la millora en les "economies estrangeres", la qual cosa afavoreix les exportacions nipones i impulsarà el creixement dels preus.

No obstant això, el Banc del Japó manté sense canvis la seva política monetària en considerar que el repunt dels preus encara no és suficientment "ferm", ja que amb prou feines s'incrementarà per sobre del 0% anual en aquest exercici per la recuperació dels costos de l'energia.

El ien cotitza amb pujades properes al 0,3% respecte al dòlar, encara que ha arribat a repuntar amb més força durant la jornada asiàtica, especialment després del comunicat del Banc del Japó, que ha incentivat les compres de la divisa nipona.

Noticias relacionadas

contador