• L'organisme ha aplaudit els moviments de la Reserva Federal (Fed) cap a la normalització dels tipus
Rusia, Banco Central Rusia, Elvira Nabliullina,
Elvira Nabiullina, governadora del Banc Central de Rússia.

L'escenari de referència del Banc Central de Rússia pel que fa al petroli segueix sent conservador. L'organisme estudia preus per al cru de 40 dòlars el barril a causa de l'actual situació del mercat. Elvina Nabiullina, governadora del Banc Central de Rússia, va dir en una entrevista a la CNBC que actualment hi ha factors "absolutament confusos".

Contribueix a aquesta falta de claredat el fet que els mercats hagin reaccionat amb caigudes a l'extensió de l'acord per retallar la producció de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli). "Observem que la reacció dels mercats de petroli a aquesta prolongació és diferent al que s'esperava i el preu del cru està més baix del que es preveia com a resultat d'aquest acord", va dir Nabiullina.

La governadora del Banc Central de Rússia ha recalcat que veuen "molts factors a mitjà termini que són absolutament confusos al voltant del mercat del petroli, per això creiem que hem de ser conservadors en les nostres previsions. Pensem que aquests factors són tan canviants que el mercat podria mostrar molta volatilitat".

El petroli cotitza pràcticament pla a aquestes hores. El barril Brent se situa als 48,48 dòlars i el West Texas als 46,08 dòlars.

DEFENSA LA NORMALITZACIÓ DELS TIPUS

La governadora del Banc Central de Rússia ha aplaudit els moviments de la Reserva Federal (Fed) cap a la normalització dels tipus d'interès i ha demanat a altres bancs centrals que en segueixin l'exemple. En aquest sentit, Nabiullina ha subratllat que Rússia seguirà alleujant els seus propis tipus. Els tipus d'interès russos se situen al 9%.

"Per suposat accepto la normalització de la política monetària; crec que la política monetària ha de ser normal i tractem de normalitzar la nostra, però en direcció oposada (la Fed). Ara estem en un cicle de flexibilització mentre que altres països són al cicle contrari", ha assenyalat.

La presidenta de la Reserva Federal (Fed) dels Estats Units, Janet Yellen, ha parlat aquesta setmana (dimecres i dijous) i ha apuntat cap a la normalització de política monetària per la fortalesa econòmica del país. Una normalització que es reflectiria en una nova pujada de tipus per la resta de 2017 així com en el començament de la reducció del balanç de la Fed.

Noticias relacionadas

contador