• Astúries, amb un 39% del total d'autònoms, és la comunitat on el percentatge és més elevat
  • Sanitat és el sector amb més percentatge d'empresàries autònomes, un 72% del total
Mujer trabajo jefa

El 35,27% dels autònoms espanyols són dones, segons l'estudi 'Empresaris individuals' elaborat per Informa D&B. En concret, la companyia que realitza informes comercials d'empreses, bases de dades de màrqueting i tot tipus d'informació d'empreses, ha analitzat el milió i mig d'autònoms espanyols que té a la base de dades per arribar a aquestes conclusions.

Astúries és la comunitat on el percentatge és més elevat i Melilla on menys

"Aquestes xifres posen en evidència una baixa taxa d'emprenedoria femenina comparat amb la proporció que representen les dones en la població activa, el 51% del total", segons explica la directora d'estudis de la companyia, Nathalie Gianese.

Per comunitats, Astúries, amb un 39% d'empresàries autònomes, és la comunitat on el percentatge és més elevat. En segon lloc se situa Galícia, amb un 38%, i en tercera posició València, amb el 37%. Per contra, Melilla és on les dones autònomes només representen el 26%, per sobre se situen les Canàries, amb un 31%, i Madrid, amb el 33%.

Si es tenen en compte els números absoluts, Andalusia és la comunitat amb més dones, 92.580, seguida de Catalunya, amb 85.386, i València, amb 65.450. Al seu torn, aquestes comunitats també tenen les xifres globals d'autònoms més elevades.

SANITAT, AMB MÉS EMPRESÀRIES AUTÒNOMES

Segons el sector d'activitat, la major proporció de dones autònomes es registra a sanitat, amb un 72% del total. Després se situa altres serveis, amb un 65%, i educació, amb un 55%. Per contra, la menor representació femenina entre els empresaris individuals es produeix en transports, amb un 7%, indústries extractives, amb un 8%, i agricultura, amb un 14%. La resta de sectors es mou entre el 20% i el 45%.

La major proporció de dones autònomes es registra a Sanitat, amb un 72% del total

L'estudi destaca la important presència d'empresàries en branques d'activitat com la indústria tèxtil, el 58%, dins el sector de la indústria, o els serveis d'allotjament, amb un 53%, en el d'hostaleria. Per la seva banda, les activitats que menys atrauen les dones autònomes són construcció, un 3%, encara que en activitats immobiliàries s'arriba a un 47%, i en venda i reparació de vehicles de motor, un 6%.

En xifres globals, el sector que compta amb més empresàries individuals és comerç al detall, 176.027 dones. A continuació se situa activitats immobiliàries, amb 124.705 autònomes. A indústries extractives tan sols es comptabilitzen 106 empresàries individuals.

contador