ep tren ave
Tren AVE

És el primer de la mitja dotzena de nous trams d'Alta Velocitat prevists per aquest any

MADRID, 21 (EUROPA PRESS)

La nova connexió de ferrocarril d'Alta Velocitat (AVE) entre València i Castelló es posarà en servei comercial per a viatgers el dimarts després de la seva inauguració oficial demà dilluns per part del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy.

Aquest nou tram d'AVE, que forma part del Corredor Mediterrani, permetrà retallar en mitja hora el temps de viatge amb tren entre Madrid i Castelló, de manera que suposarà dues hores i 25 minuts.

Es tracta del primer de la mitja dotzena de traçats d'Alta Velocitat que el Govern confia en concloure i inaugurar al llarg d'aquest exercici.

D'aquesta forma, la xarxa espanyola d'Alta Velocitat, que actualment suma uns 3.100 quilòmetres de longitud, es consolidarà com la segona major del món després de la xinesa, i la primera d'Europa.

A més de l'AVE a Castelló, durant el 2018 també està previst que es posi en servei la connexió AVE a Granada, actualment ja amb les obres acabades i en proves.

Així mateix, s'espera que aquest any acabin els treballs de construcció dels enllaços de l'Alta Velocitat amb Burgos i amb Múrcia, i de l'AVE gallec des de Zamora fins a Pedralba, a més de la connexió subterrània entre les estacions madrilenyes d'Atocha-Chamartín.

En el cas de la nova connexió València-Castelló que Renfe comença a explotar comercialment el dimarts, es tracta d'un tram de 70 quilòmetres de longitud i d'ample mixt, això és, de 'tres fils' o 'tres carrils'.

En concret, l'enllaç s'ha habilitat instal·lant un nou carril a la via convencional actual per permetre combinar així la circulació de trens convencionals i els d'AVE, que circulen per vies més estretes.

Castelló quedarà connectat a la xarxa AVE per aquesta infraestructura en tant es construeix una nova línia d'Alta Velocitat entre aquesta ciutat i València l'execució de la qual va anunciar el Ministeri de Foment l'any passat i està previst comenci en uns dos anys.

FUTURA CONSTRUCCIÓ DE NOU ENLLAÇ.

Aquesta nova línia serà de via doble i ample internacional, comptarà amb 62 quilòmetres de longitud, que permetrà als trens aconseguir velocitats de fins el 350 quilòmetres per hora i que suposarà una inversió d'uns 1.170 milions d'euros.

De moment, Renfe començarà dimarts que ve a explotar aquesta nova infraestructura AVE, fet que permetrà a la companyia intensificar els continus increments de viatgers transportats que comptabilitza en aquest servei.

La companyia ferroviària pública es va anotar el passat exercici un nou rècord de passatgers en superar la cota dels 21 milions, segons es desprèn de l'estadística oficial del Ministeri de Foment amb dades al mes de novembre.

Aquesta dada, a més de llançar un increment del 4% en comparació amb l'exercici precedent, suposa que els trens d'Alta Velocitat de Renfe transporten una mitjana d'1,76 milions viatgers al mes.

contador