• Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, tot apunta que la moneda única segueixi perdent terreny fins als 1,1150 dòlars
  • Massiva correcció al mercat de les monedes digital: l’ethereum es desploma
0cb796

L'euro es deixa bressolar per l'optimisme o pessimisme del president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi. Dues conferències gairebé seguides del banquer central han marcat el to en l'operativa de la 'moneda única' que va sucumbir dilluns davant del dòlar, després que l'italià assenyalés que no hi haurà retirada dels estímuls en el curt termini. Durant una altra conferència a Portugal, aquest dimarts, el banquer central ha tornat a deixar clar que "grans dosis d'estímul" són encara necessàries per apuntalar la recuperació a l'Eurozona, però el seu bon ànim en lloar "el fort avanç econòmic de tots els països de l'euro" ha tornat les compres en la divisa comunitària que s'ha disparat a màxims d'una setmana als 1,1250 dòlars.

La pujada de la 'moneda compartida' és d'un 0,6% durant la sessió, fins preus no vistos des del 14 de juny, jornada en què l'euro va registrar la seva millor marca d'aquest any, als 1,1300 dòlars. El president de l'autoritat monetària de la Zona Euro ha recordat que durant molts anys després de la crisi financera "el rendiment econòmic va ser mediocre en les economies avançades". No obstant això, ara "la recuperació global és ferma i més ampla", ha afegit i les "forces deflacionàries han estat substituïdes per forces reflacionàries". I gran part d'aquesta millora es deu a la política dissenyada i executada des de Frankfurt durant els últims anys. "El paper de la política monetària en aquesta història de creixement és clara", assegura Draghi durant la seva participació al Fòrum del BCE sobre banca central a Sintra (Portugal).

El dòlar també retrocedeix davant la lliura que s'ha arribat a apreciar més d'un 0,35% durant la sessió contra el seu rival nord-americà, fins preus gairebé als 1,2760 dòlars, mentre que els operadors esperen la compareixença del governador del Banc d' Anglaterra (BoE per les sigles en anglès), Mark Carney. El banquer central oferirà la seva visió sobre les finances del Regne Unit després de la publicació de l'informe d'estabilitat financera del supervisor britànic.

Aquesta no serà l'última de les conferències de primeres espases de bancs centrals de la jornada. La president de la Reserva Federal dels EUA (Fed), Janet Yellen, també té previst fer un discurs a Londres i el dòlar havia mostrat una inusitada fortalesa, disparant-se fins a un màxim de cinc setmanes contra el ien, fins a les 112,00 unitats, per un moviment clar de "posicionament abans del discurs de la presidenta del banc central", explica Kathy Lien, fundadora de BK Asset Management. La divisa dels EUA cau un 0,5% contra el seu rival nipona des del recent rècord de més d'un mes, però els inversors "podrien tornar a comprar dòlars si Yellen reitera el seu optimisme i el seu compromís amb la normalització de la política monetària de la Fed que va mostrar a mitjans de juny", assegura l'experta del mercat Forex.

GRAN CORRECCIÓ EN LES CRIPTODIVISAS

L'altra gran notícia de la jornada és la caiguda del preu de les principals monedes digitals, especialment el bitcoin i l’ether -la unitat de la xarxa ethereum-, enmig d'una brutal correcció del mercat de les divises digitals que ha perdut a prop d'un 21% de capitalització fins als gairebé 96.000 milions de dòlars, des del màxim de més de 117.000 milions del 12 de juny. Només durantr l'última jornada, el cop de destral ha estat del 13%, mentre l’ethereum s'ha dessagnat un 24% i el bitcoin ha cedit a prop d'un 9%.

El bitcoin va aconseguir un històric registre de 3.000 dòlars el 12 de juny i va triplicar el seu preu des dels 1.079 dòlars als quals es canviava l'1 d'abril i l’ether superava els 400 dòlars, un increment del 4000% en poc més de sis mesos. Avui, el bitcoin es negocia per sota dels 2.500 dòlars i l’ether ho fa al voltant dels 250 dòlars, segons dades del web Coinmarketcap.com

contador