• Per això, no vol inaugurar-ne una nova que era el principal motiu de la seva visita
obama trump
Europa Press

Donald Trump tenia programada una visita a Londres al febrer per inaugurar la nova ambaixada nord-americana a la capital britànica. Un viatge que no es produirà. El president dels Estats Units ha cancel·lat aquest compromís perquè el seu antecessor, Barack Obama, va malvendre l'antiga ambaixada i ell no vol inaugurar-ne una de nova.

El mandatari ha ampliat aquesta explicació en el seu compte personal de Twitter. "La raó per la qual he cancel·lat el meu viatge a Londres és que no sóc un gran fan que el Govern d'Obama vengués la que potser era la millor i molt ben ubicada ambaixada de Londres per quatre duros, només per construir-ne una nova als afores per 1.200 milions de dòlars. Un mal tracte. Volia que tallés el llaç. NO!", informa el president nord-americà.

El trasllat de l'ambaixada dels Estats Units a Londres es va planificar el 2008, durant la presidència del republicà George W. Bush, quan Obama encara no havia estat elegit. No obstant això, les agències i la premsa britànica apunten que el motiu de la suspensió són les protestes que es preparaven al país contra el president nord-americà i que es preveien massives.

La relacions bilaterals entre Donald Trump i Theresa May són bones. La primera ministra britànica va ser la primera mandatària internacional que el va visitar a la Casa Blanca després de la victòria electoral del president dels Estats Units. Des de llavors, el viatge de Trump al Regne Unit s'havia convertit en un problema per a May, ja que l'oposició i molts dels membres del seu propi partit s'havien negat que Trump intervingués davant el Parlament britànic.

El novembre passat, Trump va despertar especial indignació al Govern britànic i en molts sectors al Regne Unit en compartir a Twitter tres missatges d'una política britànica del partit d'extrema dreta Britain First, en els quals es mostraven actituds violentes de supòsits musulmans. Tampoc ajuda el reiterat encreuament de 'tuits' crítics entre el president nord-americà i l'alcalde de Londres, Sadiq Khan. Finalment, aquest viatge de Donald Trump no es produirà. Una de les possibilitats que s'apunta des del Regne Unit és que sigui el secretari d'Estat, Rex Tillerson qui inauguri aquest ambaixada.

Noticias relacionadas

contador