• La xarxa del nou bitcoin es va crear el mes passat i els seus desenvolupadors han estat minant blocs
bitcoingold

Després de diverses jornades de proves i després de dies de retard respecte a la data de llançament inicial, el bitcoin gold veurà la llum aquest diumenge a les 20:00 hores de la tarda, hora espanyola, segons han anunciat els seus creadors. El mercat de les monedes digitals comptarà amb tres bitcoins, després que aquesta bifurcació de la cadena de blocs, encara que minoritària, hagi fructificat, al contrari que va passar amb el protocol Segwit2X.

Encara amb la ressaca molt vigent de les conseqüències per a la cotització de la moneda digital que el fracàs de l'increment de la velocitat de processament de quatre a vuit megabytes ha deixat en el preu de la moneda digital, el bitcoin afronta la culminació d'aquesta escissió de la 'cadena de blocs'. A només dos dies que es materialitzi, la major moneda digital per capitalització de mercat es manté estable al voltant dels 7.200 dòlars, després de la forta volatilitat d'aquesta setmana.

Iniciada a finals d'octubre, els creadors del bitcoin gold s'ho han pres amb calma i han minat en un entorn de proves durant a prop de tres setmanes. Aquesta decisió ha estat molt criticada per la comunitat de les monedes criptogràfiques, ja que s'han reservat una certa quantitat de monedes per donar suport als desenvolupadors.

Previ al llançament del bitcoin gold, el seu equip ha buscat enviar un senyal de confiança al mercat, davant les creixents preocupacions que circulen al voltant de l'èxit d'aquesta iniciativa. En aquest sentit han assenyalat, en un comunicat, "estar molt agraïts" a tota la comunitat que ha contribuït a "provar pacientment el seu propi procés de mineria, així com a les plataformes d'intercanvis, grups, desenvolupadors de carteres i tots els altres operadors de serveis que han ofert el seu suport perquè la comunitat de bitcoin gold pugui tenir un conjunt complet de serveis al moment del llançament".

Tot i la controvèrsia al voltant d'aquesta nova 'cripto' i que s'avança escassa acceptació, les plataformes d'intercanvi i els operadors vigilaran el llançament després que bitcoin cash hagi aconseguit acumular 4 milions de dòlars de capitalització de mercat.

QUÈ ÉS BITCOIN GOLD?

La nova moneda digital busca canviar la forma en què funciona la mineria impedint que els ordinadors més potents -anomenats ASIC quedin invalidats. En segon lloc, espera alliberar la xarxa bitcoin de les grans companyies de 'miners' que han sorgit durant els últims temps perquè sigui més accessible per als usuaris.

En efectes pràctics, els operadors tindran a la mà una nova divisa digital, el bitcoin gold, que neix amb la idea de ser una versió millorada del bitcoin tradicional, però que molts consideren com una 'altcoin'. És a dir, com una moneda digital més de l'univers de 1.100 actius que poblen el mercat de les divises virtuals. Quan se’n completi la bifurcació, els propietaris de bitcoins tindran una quantitat equivalent a la nova divisa, però no al mateix valor. Aquest estarà determinat a posteriori "ja que després de la divisió, serà la demanda del mercat i el sentiment dels usuaris el que marcarà el seu canvi en dòlars", indica Sudhir Khatwani, autor del bloc CoinSutra.

Noticias relacionadas

contador