• Apunta que el COBE valora llançar contractes similars sobre altres monedes virtuals
8753275612 e1c22ef45a b

Després del que ha estat una arrencada relativament reeixida per a la negociació dels futurs sobre el bitcoin al Chicago Board Options Exchange (CBOE per les sigles en anglès), la plataforma de derivats no descarta ampliar la seva oferta a altres 'altcoins'. Així ho ha apuntat el seu director, Dennis O'Callahan, en una entrevista amb CoinDesk.

La borsa de futurs es va avançar el seu rival, el Chicago Mercantile Exchange (CME per les sigles en anglès), i té l'honor d'haver estat la primera plataforma d'aquest tipus als EUA en comercialitzar futurs sobre la de Satoshi Nakamoto. Abans del CBOE, a Suïssa, el bitcoin va debutar al mercat dels derivats amb dos contractes de futurs mini de la mà de Six Group i la borsa Vontobel.

Tres mesos després, uns 7.000 contractes sobre la reina de les monedes digitals canvien de mans cada dia a la plataforma nord-americana. Aquestes xifres, amb les quals O'Callahan diu sentir-se satisfet, encoratgen la borsa de derivats a estudiar "com una possibilitat" incloure productes semblants en altres monedes virtuals.

"La nostra tasca és buscar nous productes, de manera que estem avaluant constantment aquest mercat, i altres monedes digitals, entre d'altres instruments", va dir O'Callahan al web especialitzat en actius digitals.

A més de l'esmentat número de contractes, el llançament dels futurs sobre el bitcoin va provocar una entrada de capitals en la de Nakamoto, que va elevar el seu preu fins a la fita dels 20.000 dòlars arribat a mitjans de desembre. Els antecedents apunten que qualsevol altra moneda digital podria experimentar una empenta similar si l'CBOE i altres plataformes similars fan el pas d'oferir nous contractes.

Les notícies, però, han passat sense pena ni glòria entre els inversors, que segueixen embarcats en una nova onada de vendes en el bitcoin i altres monedes virtuals. Embarcada en una fluctuació lateral entre els 8.500 i els 12.000 dòlars durant l'últim mes, la de Nakamoto posa a prova la banda baixa d'aquest canal i frega el menor d'aquests preus aquest dimecres.

Experts com els analistes de Goldman Sachs indiquen que els preus es mantenen deprimits i esperen una major pressió venedora que podria conduir la moneda virtual fins als 6.000 dòlars, mínim del 6 de febrer.

Noticias relacionadas

contador