BARCELONA, 30 (EUROPA PRESS)

El professor d'economia mundial de la Universitat Abat Oliba (UAO) CEU, Alex Gisbert, ha defensat que, en l'àmbit borsari, aquest mes d'agost no es trencarà amb la tendència tranquil·la que ha mostrat històricament, en el marc d'una ponència celebrada aquest divendres.

Segons ha informat l'UAO CEU aquest dissabte en un comunicat, Gisbert ha pronosticat que a l'agost no hi haurà cap ensurt, en les seves paraules, sempre que no aparegui cap problema "no previst en el nostre radar".

Entre els factors que poden alterar la tranquil·litat de les borses en el mitjà termini, a banda de l'evolució de la qüestió del Brexit, el professor reclama atenció a la possible desacceleració a la Xina i a la situació del sistema financer italià, entre d'altres.

Gisbert ha declarat que a Itàlia "necessiten més diners" i que en aquest context no és desgavellat parlar de la possibilitat que es requereixi un rescat, solució gens senzilla d'implementar en un país on l'endeutament públic representa el 120% del PIB.

Sobre l'afirmació que l'agost no és un mes propici a sorpreses en els parquets, Gispert ha assenyalat que la tendència en aquest punt la marca la borsa més important, la de Nova York, ja que gairebé el 40% de tota la capitalització borsària mundial està als Estats Units.

L'estiu és un període en el qual "els 'traders' se'n van de vacances als Hamptons i es produeixen moviments laterals", ha conclòs el professor.

contador