ep fheukamp l meo davila

Creen la nova Càtedra d'Innovació Seat - Iese

BARCELONA, 16 (EUROPA PRESS)

El president de Seat, Luca de Meo, ha defensat aquest dilluns la creativitat i la inversió en recerca i desenvolupament (R+D) ja que durant els pròxims anys "la competitivitat entre països i regions es basarà en la capacitat d'innovar", una afirmació que ha dirigit a les empreses perquè destinin part dels seus beneficis a la investigació.

De Meo ha posat en relleu davant de desenes d'empresaris i directius el paper que han de desenvolupar els governs, "apostant més per la innovació i no tant per l'equilibri dels balanços pressupostaris", i llançant un missatge al sector privat perquè aposti més per accions de progrés, durant la presentació de la nova Càtedra d'Innovació Seat - Iese.

"Un dels reptes que té Seat és empènyer i tirar del sistema de les pimes", ha recalcat De Meo, que ha explicat que aquest tipus d'organitzacions no es pot permetre innovar i invertir molts diners en investigació i que, per aquesta raó, les grans empreses són les que han de cooperar amb elles.

Durant la presentació, a la que també han assistit el director de la càtedra i professor de l'Iese, Antonio Dávila, i el director general de l'Iese, Franz Heukamp, De Meo ha posat l'exemple de Seat com "una empresa que creu i defensa la innovació", explicant que el 5,4% dels ingressos que obté la companyia els destina a R+D i que el 10% dels seus treballadors treballa en el sector tecnològic.

En al·lusió al lema del FC Barcelona 'Més que un club', ha fet broma dient que Seat "és més que una fàbrica", destacant els nous acords que ha signat amb l'acceleradora de startups 'Connector' i tots els processos que s'estan portant a terme per crear models de cotxes connectats amb l'usuari.

CREACIÓ DE LA CÀTEDRA

En la seva intervenció, el director de la càtedra ha assegurat que la posada en marxa d'aquest nou projecte té "una forta vocació internacional" ja que, segons ell, les empreses tenen l'obligació de mirar cap a fora per poder captar noves idees i poder introduir-les en els seus processos de producció i ideació.

Dávila ha exposat als assistents que la nova càtedra creada al costat de Seat investigarà "per ser útil a les empreses", apuntant que no només es busca un objectiu teòric ni allunyat de la realitat empresarial i acadèmica.

Ha explicat que la posada en marxa de la càtedra respon al compromís de l'Iese i de Seat d'investigar sobre innovació, aplicada a diferents models de negoci i de difondre les seves conclusions entre directius i empresaris.

El conveni de col·laboració també preveu que alts executius de Seat participin en programes formatius i esdeveniments amb estudiants organitzats pel Iese, com per exemple la presència de diversos 'top mànagers' de la companyia automobilística en les sessions del MBA de l'Iese per presentar exemples de bones pràctiques en models d'innovació.

Amb aquesta nova Cátedra Seat de Innovación, l'Iese compte ja amb 22 càtedres vinculades a la figura d'un professor amb prestigi internacional per investigar i publicar sobre àmbits concrets que influeixin i condicionin l'activitat d'empresaris i directius.

contador