ep planta pilotla dessalinitzadorallobregat
Planta pilot de la dessalinitzadora del LlobregatACA/ATLL

Aigua és Vida demana un Govern "ràpid" per abordar la gestió pública de l'aigua

BARCELONA, 22 (EUROPA PRESS)

La CUP, els comuns i les entitats Aigua és Vida i Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (Confavc) han assegurat aquest dijous que existeix la majoria suficient en el Parlament per recuperar ja el control públic sobre l'empresa Aigües Ter-Llobregat (ATLL).

Ho han dit en roda de premsa des de la Cambra un dia després que el Tribunal Suprem (TS) ratifiqués la sentència del Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de 2015 que anul·lava l'adjudicació d'aquesta empresa a un consorci liderat per Acciona.

El portaveu d'Aigua és Vida Pau Ortínez ha qualificat d'error privatitzar l'empresa i ha assegurat que, dels set grups del Parlament, "la gran majoria estan a favor de la gestió pública de l'aigua".

Assegura que tots menys el PP els han transmès la seva aposta per recuperar la gestió pública d'ATLL, i ha celebrat que coincideixin "partits d'esquerres i de dretes".

Ortínez ha afegit que la seva associació no s'immiscueix en quines fórmules jurídiques i polítiques haurien d'aplicar JxCat i ERC per investir un president del Govern, però els ha exigit que no ho demorin més i abordin ja qüestions com l'ATLL.

"Constatem que nosaltres volem un Govern ràpid i que un dels primers encàrrecs sigui recuperar la gestió de l'ATLL", ha dit.

El president de la Confavc, Jordi Giró, ha criticat "els increments totalment injustificats" del preu de l'aigua, i ha demanat que la sentència no suposi cap cost extra per a les arques públiques i els catalans.

REMUNICIPALIZACIÓN I BARCELONA

El diputat dels comuns David Cid ha demanat explicacions als responsables de l'adjudicació, els consellers del Govern d'Artur Mas, i ha ironitzat: "El Govern dels millors ha estat el Govern dels nyaps i dels pufos".

També ha demanat fer marxa enrere a totes les pujades del preu de l'aigua aplicades des que es va adjudicar l'empresa, i ha reclamat al proper Govern abordar-ho sense més dilacions.

La diputada de la CUP Maria Sirvent ha recordat que el seu grup ja va parlar amb JxCat i ERC de recuperar el control públic d'ATLL en les negociacions d'investidura de gener, i ha assegurat que tornarà a ser un "element clau" quan es reuneixin de nou.

Sirvent ha demanat que la decisió del TS sigui un incentiu perquè la "remunicipalización" de l'aigua des de les administracions públiques s'estengui per tota Catalunya, i ha demanat que Barcelona sigui la primera a seguir aquest camí.

contador