La firma pren un 8% de la immobiliària a canvi d'edificis a Madrid

MADRID, 1 (EUROPA PRESS)

Colonial ha tancat l'ampliació de capital per la qual el grup mexicà Finaccess ha entrat al seu accionariat en prendre una participació del 8% que el converteix en tercer accionista, per darrere de Qatar i del Grupo Villar Mir, segons ha informat la immobiliària.

L'operació s'ha materialitzat a través d'una ampliació de capital no dinerària, aprovada aquesta mateixa setmana a la junta d'accionistes de la companyia.

Així, Colonial ha donat a Finaccess noves accions, representatives de l'esmentat 8%, a canvi d'un lot de tres edificis d'oficines de Madrid, que inclou un els més grans immobles de la capital, l'actual seu d'IBM. A més, la firma mexicana tindrà una butaca al consell d'administració.

En el marc de l'ampliació de capital, la companyia que presideix Juan José Brugera també ha obert el seu capital al grup andorrà Reig, en aquest cas mitjançant un canvi d'accions.

Reig ha rebut un 2,5% de Colonial a canvi del 4,4% que tenia a Société Fonière Lyonnaise (SFL), la filial francesa de la immobiliària, i d'un import de 51 milions d'euros.

Així, amb aquesta operació, Colonial, a més d'integrar al seu accionariat dos nous socis, reforça la cartera d'edificis en renda i la participació de control que té a SFL, on eleva la seva participació fins al 57%.

Colonial va notificar a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que aquestes dues ampliacions de capital no dineràries van quedar ja inscrites al Registre Mercantil.

PENDENT DE 'CONTRA DIVISIÓ D'ACCIONS'

Una vegada tancada aquesta ampliació, la patrimonialista té pendent d'emprendre un 'contra divisió d'accions' de deu accions per una, també aprovat a la seva junta.

Colonial emmarca l'operació en l'estratègia de creixement que actualment aborda, en què ha ampliat el focus del negoci més enllà dels seus tres mercats tradicionals (Madrid, Barcelona i París) per analitzar operacions en altres capitals de la zona euro.

Actualment, els dos primers accionistes de Colonial són el fons sobirà de Qatar, amb un 13%, i el Grupo Villar Mir, amb un 9%.

A més, el banc andorrà MoraBanc té un 7%, el grup colombià Santo Domingo amb un 6,8%, el magnat anglès Lewis Joseph Charle amb un 5% i diversos fons d'inversió ostenten entre un 1,9% i un 3%.

contador