ep lalcaldessabarcelona ada colau
L'alcaldessa de Barcelona, Ada ColauEUROPA PRESS

BARCELONA, 18 (EUROPA PRESS)

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha apuntat aquest dilluns la necessitat que Fira de Barcelona tingui en el seu consell d'administració una major presència de dones, no només de conselleres sinó també en la presidència de la institució, que sempre ha estat exercida per homes.

"Ho intentaré", ha dit en una entrevista de Betevé recollida per Europa Press en al·lusió al procés de renovació del consell de Fira de Barcelona, en el qual actualment només hi ha una consellera, Núria Basi, i just ara se li acaba el mandat.

"He posat com a condició que hi hagi més dones", ha insistit, ja que ha defensat que hi ha dones empresàries excepcionals i és inconcebible que no hi hagi una major presència femenina a Fira de Barcelona.

"És prioritari que entrin empresàries com a conselleres i que es pugui plantejar en breu la presidència també per a una dona", ha asseverat Colau, que és precisament la primera alcaldessa de Barcelona.

La Cambra de comerç de Barcelona és l'encarregada de proposar els consellers i el president de Fira, si bé tots els noms han de comptar amb el consens de l'Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat perquè els aprovi el consell general de Fira, que agrupa a les tres institucions.

L'actual director general de Telefònica a Catalunya, Kim Faura, és el nom que es perfila per substituir en la presidència a Josep Lluís Bonet, mentre que substituirien els consellers sortints --Núria Basi, Enric Crous, Enrique Lacalle i Carles Vilarrubí-- Helena Guardans (presidenta de Sellbytel), Pau Relat (conseller delegat de Mat Holding i president de Femcat), Mar Alarcón (consellera delegada de Social Car) i Manuel Vallet (vicepresident de Catalonia Hotels).

A més, continuarien en el càrrec Luis Conde (Seeliger i Conde), Miquel Martí (Moventia), Agustí Cordón (Zeta) i Pedro Fontana (Àrees), que finalitza mandat al juny de 2019 sense possibilitat de renovar.

S'estima que aquests canvis es ratifiquin al ple de la Càmera previst pel 21 de juny, un calendari que s'ha anat endarrerint després que Colau decidís retardar la convocatòria del consell general de la Fira de Barcelona fins a la conformació d'un nou Govern i l'aixecament de l'article 155 de la Constitució.

contador