• "Hi ha moviments corporatius a Wall Street que afavoreixen les monedes virtuals", assenyalen els experts
cbbitcoin12 short11

La borsa d'intercanvi de monedes virtuals, Coinbase, segueix llaurant el seu camí per assaltar el mercat de valors tradicional. El que ja és un dels principals negocis de bitcoin i monedes virtuals del món ha comprat la companyia de corredoria de valors Keystone, amb seu a Califòrnia.

Quan encara es desconeixen els detalls de l'acord, l'especulació creix al voltant què és el primer pas perquè l'empresa especialitzada en monedes virtuals pugui oferir en el futur productes basats en actius digitals en forma d'accions. Keystone Capital Corp. és un broker-dealer registrat a la FINRA dels EUA, i té llicències per operar com un assessor d'inversions, així com per operar un sistema de comerç alternatiu, o ATS.

Segons Coinbase, que actualment comercialitza només les monedes virtuals amb més capitalització de mercat, l'adquisició d'aquestes llicències podria obrir noves oportunitats comercials i li permetria oferir els seus serveis negocis institucionals. La compra de Keystone també augmenta la possibilitat que Coinbase pugui, en el futur, expandir-se en Wall Street.

Però abans, Coinbase necessitarà aprovació reguladora per operar sota les llicències de Keystone. El president i director d'operacions, Asiff Hirji, ha dit que Coinbase confia que obtindrà el vistiplau de les autoritats. La companyia ha avançat que en qüestió de diversos mesos podrà integrar les operacions de Keystone, una vegada que obtingui aquestes aprovacions.

CIRCLE DEMANA LLICÈNCIA BANCÀRIA

No és l'únic moviment d'aquest tipus que s'ha efectuat durant les últimes hores. La plataforma de pagaments P2P Circle, recolzada per Goldman Sachs en una de les últimes rondes de finançament, persegueix una llicència bancària federal amb l'Oficina de la Moneda (OCC) i registre com una corredoria i lloc de negociació amb la Comissió de Borsa i Valors dels Estats Units (SEC).

Segons informa Coin Telegraph, Jeremy Allaire, CEO de Circle, ha assenyalat que la plataforma busca primer el beneplàcit de la SEC i, amb aquesta finalitat, ja ha retirat els tokens que no confirmen les directrius del supervisor dels EUA de la plataforma digital de tokens Poloniex -que van adquirir per 400 milions de dòlars a finals de febrer-.

Experts consultats per Bolsamanía apunten que Wall Street està donant petits passos per concedir un espai a les monedes virtuals. "Els inversors institucionals fa temps que estan acariciant la idea de donar el salt a les monedes de xifrat i el sentiment general és més favorable a aquests actius", assegura Alberto Muñoz, professor de la UNED.

Noticias relacionadas

contador