ep banderareino unido brexit
PIXABAY

Jornada macroeconòmica tranquil·la la d'aquest divendres 25 de maig a Espanya, on l'Institut Nacional d'Estadística (INE) publicarà l'índex de preus industrials d'abril i el Ministeri d'Ocupació actualitzarà les dades de pensions contributives de maig.

  • 10,35€
  • 0,10%

A Alemanya, es publicaran les expectatives empresarials i l'índex Ifo de confiança empresarial. Al seu torn, al Regne Unit es coneixeran les xifres d'inversió empresarial i el Producte Interior Brut (PIB) del primer trimestre. També farà declaracions Mark Carney, governador del Banc d'Anglaterra.

Als Estats Units, el mercat estarà atent al president de la Fed, Jerome Powell, que farà declaracions, igual que altres membres del Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC). També es coneixeran al país nord-americà les comandes de béns duradors, les expectatives del consumidor de la Universitat de Michigan i el nombre de plataformes petrolíferes.

Finalment, al Japó es coneixerà l'índex de preus al consumidor (IPC) subjacent de maig.

Sobre empreses, a Espanya Merlin Properties pagarà dividend aquest divendres.

ECONOMIA

Espanya: IPP d'abril (09:00h), xifres de pensions contributives de maig.

Alemanya: expectatives empresarials, situació actual d'Alemanya i índex Ifo de confiança empresarial d'abril (10:00h).

Regne Unit: inversió empresarial del primer trimestre (10: 30h), PIB del primer trimestre (10:30h), concessions d'hipoteques brutes (10:30h) i declaracions de Mark Carney, governador del Banc d'Anglaterra (15:20h).

EUA: comandes de béns duradors d'abril (14:30h), declaracions de Jerome Powell, president de la Fed (15: 20h), expectatives del consumidor de la Universitat de Michigan de maig (16:00h), declaracions d'Evans, Bostic i Kaplan, membres del FOMC (17:45h) i nombre de plataformes petrolíferes (19: 00h).

Japó: IPC subjacent de Tòquio de maig (01:30h).

EMPRESES

Espanya: Merlin Properties paga dividend.

Noticias relacionadas

contador