• Utilitzar els avantatges de la teva targeta o posar-hi un límit són algunes de les seves recomanacions
  • També aconsella fraccionar els pagaments per compres elevades
black friday cyber monday

Aquest divendres, 24 de novembre, se celebra el 'Black Friday', la festa dels descomptes i gangues importada d'Estats Units amb la qual arrenca la campanya de compres nadalenca. Les rebaixes especials tindran vigència durant quatre hores, però molts comerços probablement allargaran la campanya fins el dilluns 27 de novembre, data en què se celebra el 'Cyber ​​Monday'. Es tracta d'un altre gran esdeveniment d'origen nord-americà en el qual exclusivament cobren protagonisme les rebaixes en línia. Luis Miegimolle, responsable de mitjans de pagament de Deutsche Bank, ofereix algunes pautes per realitzar un ús intel·ligent de la targeta de crèdit a 'Black Friday':

1. Utilitza els avantatges de la targeta.

"L'avantatge inicial és que, en el cas de les targetes de crèdit, els diners que es va a emprar en les compres no té per què estar en compte", afirma Luis Miegimolle. "Un altre avantatge és que la major part de targetes inclou diverses assegurances, algunes vegades gratuïtes, l'objectiu en la majoria d'ocasions és la compra protegida i segura. I depenent del tipus de targeta, és possible accedir a diversos serveis exclusius com ara assistència mèdica internacional, assegurança d'accidents o assegurança d'automòbil", afegeix. "A més, moltes targetes també ofereixen l'acumulació de punts i la possibilitat de disposar de descomptes en fer pagaments amb elles. Aquests punts poden canviar per productes, bitllets d'avió, allotjament en hotels o per altres serveis", conclou Miegimolle.

2. Controla les teves despeses i posa un límit a la teva targeta.

"Les targetes ens poden ajudar a controlar les despeses mensuals, ja que en cada operació rebem un comprovant, que ens permet portar un registre a través de la banca en línia del que estem gastant i el que ens queda de saldo. Al seu torn, l'estat de compte mensual ens pot servir per veure si estem gastant massa en algunes coses i ens permet organitzar el pressupost del mes que ve", explica Miegimolle. A més, prossegueix: "El límit de crèdit pot funcionar com una eina de control per no excedir-se amb les compres. Així doncs, addicionalment al límit de crèdit que fixa l'entitat, el titular pot determinar també un màxim de despesa diària o setmanal".

3. Compra segura per Internet.

Les compres per Internet han augmentat durant els últims anys i els llocs web són cada vegada més segurs, però encara cal tenir molta cura per evitar els fraus relacionats amb la clonació de targetes de crèdit i la venda de productes defectuosos. "Utilitzar sempre llocs web segurs, realitzar compres i transaccions només en equips privats, comparar el valor dels béns en diferents llocs i activar els serveis d'avís de confirmació de compra amb la targeta de crèdit són alguns consells per evitar els fraus", assegura Miegimolle.

4. Per compres elevades, fracciona els pagaments.

Les targetes ofereixen als seus titulars la possibilitat de pagar a terminis. "Les modalitats són tan diverses com la liquidació de les compres a final de mes, el pagament a terminis amb la targeta per un import mínim o el pagament a terminis per un percentatge mínim", explica Miegimolle. Així mateix, adverteix: "És molt important controlar l'import que et cobraran cada mes amb la targeta de crèdit i les repercussions en termes d'interessos per evitar que es liquidi un import major del que disposes al teu compte i aquesta es quedi 'en descobert'".

5. Fes un ús responsable de la targeta.

"L'ús responsable de la targeta és tan senzill com fer un exercici pràctic basat en una sèrie de preguntes: Necessito fer aquesta compra? Pot esperar? Quant més costarà? Quant s'abonarà pels interessos i en quants mesos es podrà pagar?", afirma Miegimolle. "Hem vist que una targeta de crèdit té moltes prestacions, però en usar-la convé recordar quins són els nostres límits per no sobrepassar la nostra capacitat de pagament. Si no tenim control sobre el crèdit, tenim una altra opció: la targeta dèbit, que està sempre associada al saldo que el client té al compte corrent", conclou.

Noticias relacionadas

contador