• La directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI) s'observa que, tot i la volatilitat, "els canals de mercat i els mecanismes han funcionat bé
ep christine lagarde
WIKIMEDIA

El mes de febrer ha estat marcat per les fortes caigudes dels principals mercats i la tornada de la volatilitat. Però això no preocupa a la directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde. "És un correcció benvinguda", va assenyalar l'executiva de l'organisme en una entrevista a la cadena nord-americana CNBC durant la seva participació en la Cimera Mundial de Govern que se celebra a Dubai.

"Hi ha hagut bastant volatilitat al mercat d'un dia per l'altre, especialment liderat pels EUA", va assegurar Lagarde. "Però si comparem les valoracions del mercat de fa una setmana, hi ha hagut una correcció del mercat d'entre el 6 i el 9%. La qual cosa francament, atès que els preus dels actius eren molt alts, al nostre parer, és una correcció benvinguda", ha afegit la directora gerent de l'FMI.

Durant aquest entrevista, Christine Lagarde ha destacat que, tot i les caigudes que havien patit els mercats, les diferents dades com les taxes de creixement del PIB mundial i els guanys de les companyies segueixen mantenint-se forts. Per tant, la representant de l'FMI considera que aquest retrocés borsari no tindrà un impacte en la capacitat de creixement de l'economia real.

La directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI) s'observa que, tot i la volatilitat, "els canals i els mecanismes del mercat han funcionat bé. També veiem que el finançament encara és abundant i està accessible per al funcionament de l'economia", va destacar a la cadena de televisió nord-americana. "Així que les correccions ocorren, anaven a succeir, i aquí és on ho veiem", ha conclòs Lagarde.

INSTA ELS EMIRATS ÀRABS A SOLUCIONAR ELS SEUS PROBLEMES

D'altra banda, en declaracions que recull EFE, Christine Lagarde ha posat com a exemple els "canvis anticipats i les reformes" empreses per Emirats Àrabs Units durant la Cimera Mundial de Govern de Dubai. La directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI) ha instat aquest diumenge els països del golf Pèrsic a adoptar reformes com les empreses per Emirats Àrabs Units (EAU) per "arreglar" els seus problemes, durant la seva participació en la Cimera Mundial de Govern que se celebra a Dubai.

Lagarde va assenyalar que UEA va realitzar "canvis anticipats" i "moltes reformes", però hi ha altres països que "van tenir molt de temps per arreglar el problema quan el preu del petroli estava al voltant dels 100 dòlars (el barril) i no ho van fer, per la qual cosa la situació és molt més crítica i urgent ara".

Noticias relacionadas

contador