ep tobias martinez cellnex
Tobías Martínez (Cellnex)APIE

SANTANDER, 21 (EUROPA PRESS)

El president i conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez, creu que a nivell europeu hauria d'existir una política industrial important que tingués en compte la globalització perquè Europa "no perdi el tren" tecnològic respecte als Estats Units i la Xina, que són "els dos grans pols tecnològics".

Així ho ha assenyalat durant la seva intervenció en les jornades 'L'economia davant el blockchain. El que està per venir' organitzades per la Universitat Menéndez Pelayo (UIMP) i l'Associació de Periodistes Econòmics (Apie) a Santander.

"Les telecomunicacions seràn quelcom més en el futur i no només proveiran interconnexió, perquè darrere hi ha tota una indústria transversal", segons ha destacat Martínez, que també ha ressaltat que "o tenim companyies que lideren i estem amb les quals lideren aquests sectors o tindrem dependència de molt poques empreses al món i no crec que sigui el millor".

D'altra banda, sobre el 5G, el president i conseller delegat de Cellnex ha apuntat que aquesta nova generació, que estarà disponible a partir del 2021 o el 2022, farà que la velocitat de descàrrega es multipliqui per 26.000.

Així mateix, ha assenyalat que el sobrecost de crear una xarxa pròpia de 5G en comparació amb les xarxes actuals seriosa del 85% en cas que un operador la desplegués de forma aïllada, mentre que si es fa de forma compartida, el sobrecost es reduiria al 40%.

Durant la seva presentació, també ha assenyalat que en un futur es podran utilitzar les xarxes de telecomunicacions per abaratir costos o fins i tot prevenir incendis. "En el nostre sector ho sabem molt bé, cada cinc o sis anys inventem alguna cosa per fer-nos la vida més fàcil. Tenim ull per entendre la tecnologia, com va impactar a les infraestructures i no perdre l'onada tecnològica", ha afegit.

contador