BARCELONA, 26 (EUROPA PRESS)

La Generalitat de Catalunya, a través de l'Agència Catalana de Turisme i de la Direcció General de Turisme, celebra aquest dimarts el Dia Mundial del Turisme amb la gastronomia catalana com a element principal i amb la lliura de premis dedicats a la qualitat i a la innovació del sector en el territori.

Aquest any és el quart consecutiu que se celebra el Dia Mundial del Turisme i s'ha volgut retre homenatge a la tasca dels professionals que treballen dia a dia per posicionar Catalunya i la seva cuina com un referent de qualitat a escala internacional, segons ha informat la Generalitat aquest dilluns a través d'un comunicat.

A més del reconeixement a la cuina catalana, aquest dimarts també tindrà lloc a l'Hotel Crowne Plaza Barcelona Fira Center un seminari internacional sobre senderisme titulat 'Convertim rutes de senderisme en productes turístics d'èxit', que té com a objectiu descobrir estratègies a l'àmbit del senderisme.

Aquest seminari forma part del projecte europeu 'HikingEurope', que pretén promoure una xarxa transnacional de rutes turístiques rurals que facilitin descobrir patrimoni natural i cultural per tot el continent i inclou àrees rurals de Catalunya, Irlanda, Itàlia i Croàcia.

PREMIS

El Museu Nacional d'Art de Catalunya (Mnac) acollirà a la tarda la lliura de premis al turisme català, que s'atorguen a aquells projectes turístics que ajuden a posar en valor els recursos de Catalunya i que ofereixen noves experiències als consumidors de manera responsable i innovadora.

El jurat, format pel Consell de la Taula de Turisme, ha premiat a Agustí Bertomeu en la categoria 'Millor experiència turística' per l'impuls del turisme aqüícola de les muscleres del sud de Catalunya amb una ruta que ha iniciat el 2005 a Sant Carles de la Ràpita (Tarragona).

En la categoria d''Innovació', el guanyador ha estat el Patronat de Turisme de la Costa Brava per la renovació de la marca i les seves noves estratègies de comunicació, i a l'àrea de 'Turisme Responsable' el guardonat ha estat l'agència de viatges Barcelona Zero Límites, que té com a objectiu que tot el món pugui viatjar i gaudir d'activitats d'oci sense que les capacitats físiques siguin una barrera.

D'altra banda, el negoci turístic entre grans empreses també tindrà el seu espai aquest dimecres en el marc de la celebració del Dia Mundial del Turisme, on els operadors turístics internacionals tindran l'ocasió de mantenir cites comercials indivualitzades amb l'objectiu de generar el màxim benefici al centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB).

contador