MADRID, 24 (EUROPA PRESS)

Els títols de CaixaBank han aconseguit incrementar el seu preu un 1,2% en la sessió borsària d'aquest divendres, després que l'entitat amb seu a Alacant anunciés ahir la compra de diverses societats a BPI per 222 milions d'euros.

Concretament, el banc presidit per Jordi Gual ha aconseguit en Borsa un preu de 3,947 euros per acció, la qual cosa implica un avanç de l'1,205% en comparació del tancament de la sessió del dijous.

L'entitat va anunciar ahir després del tancament de mercat que comprarà a BPI, en l'accionariat del qual disposa d'una participació del 84,5%, el capital social de les companyies BPI Gestao de Activos Sociedad Gesatora de Fundos de Investimento i de BPI Global Investment Fund Management Company, per un preu de 75 i 8 milions d'euros, respectivament.

A més, VidaCaixa es farà amb la totalitat del capital social de BPI Vida i Pensoes Companhia de Seguros per 135 milions d'euros. L'entitat portuguesa continuarà distribuint els fons d'inversió i els productes d'assegurances de vida i de pensions de les societats adquirides.

D'altra banda, el banc espanyol comprarà a Banc Português de Investimento --filial de BPI-- el seu negoci de corretatge, research i corporate finance a un preu benvolgut d'uns 4 milions d'euros. En aquestes operacions, CaixaBank ha comptat amb l'assessorament de Morgan Stanley i BPI de KPMG.

contador