BARCELONA, 30 (EUROPA PRESS)

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Dolors Bassa, ha enaltit aquest dilluns la formació dual i el pla europeu de Garantia Juvenil com a "claus" per millorar el mercat laboral català.

En la jornada dels 4 Motors Europeus --Lombardía, Rhône-Alps, Bade-Württemberg i Catalunya-- per parlar sobre 'El pas de la formació al treball', organitzat per Assolombarda, ha destacat que un dels "objectius prioritaris" del Govern és el de reduir l'atur juvenil.

"Les xifres demostren que un dels col·lectius més afectats per l'atur són els joves, d'entre 16 i 29 anys", ha afirmat, i ha afegit que el 28,3% no té treball i un 11,48% no estudia ni treballa.

Ha defensat la necessitat de considerar la formació professional dual com una formació que facilita les competències i les qualificacions necessàries per a l'accés i la progressió professional.

"També necessitem un recurs de formació disponible al llarg de la vida de les persones", ha subratllat la consellera, que ha destacat la importància d'apostar de manera decidida perquè la formació professional (FP) sigui l'adequada per al territorial.

SOCIETAT POLARITZADA

Ha lamentat que actualment a Catalunya hi ha "molts treballadors sobrequalificats per al lloc de feina que ocupen", i, al seu torn, ha constatat la presència de subocupats, en el marc d'una societat polaritzada.

Bassa ha explicat la fórmula d'aplicació del programa europeu de Garantia Juvenil a Catalunya, i ho ha vist no sol com un pla per reduir l'atur juvenil, sinó també com una forma per aconseguir un canvi estructural de les condicions accés dels joves a la feina.

contador