• El banc anglès destaca que el nomenament del president desbloquejarà l'aprovació dels pressupostos
ep quim torrala segunda sesionplenoinvestidura
PARLAMENT DE CATALUNYA

Barclays assegura, en un informe, que les tensions entre el Govern d'Espanya i Catalunya continuaran encara que ja tenen nou president, Quim Torra. L'entitat britànica explica que el nou govern català té ideals independentistes, de manera que seguiran els desacords entre ambdues institucions.

No obstant això, Barclays assenyala que no esperen que el nou Govern català violi el marc legal ni la Constitució "evitant així l’enjudiciament legal". El banc també destaca que l'elecció de Quim Torra ha fet que s'evitin noves eleccions regionals "com esperàvem a Espanya".

Així, continua que Torra triarà durant els propers dies el seu gabinet. Aquesta situació conduirà a l'eliminació de l'article 155 de la Constitució, que es va posar en marxa després de la celebració del referèndum il·legal de l'1 d'octubre. Aquest article va permetre al Govern central obtenir poders temporals i extraordinaris sobre Catalunya. Tot i retirar l'article "les tensions es mantindran".

D'altra banda, destaca que l'efecte col·lateral que hi hagi nou Govern català i la retirada de l'article 155 és que es podran aprovar els Pressupostos Generals d'Estat 2018. El Partit Nacionalista Basc (PNB) va supeditar el seu suport als comptes de l'Estat a la eliminació de l'article 155.

"Després del retard en el pressupost per 2018, el govern central haurà de preparar el projecte de pressupost per 2019 que s'ha d'enviar a Brussel·les a l'octubre", conclou l'informe.

Noticias relacionadas

contador