• El petroli està pujant avui moderadament. El barril Brent segueix per sota dels 49 dòlars

La crisi entre Aràbia Saudita, Egipte, Emirats Àrabs, Bahrain i Qatar no afectarà el preu del petroli, segons ha declarat el ministre d'Energia de l'Aràbia Saudita, Khalid A. Al-Falih, en declaracions a la CNBC. "Dins del mercat de l'energia, no hi ha canvis", ha dit Al-Falih.

Fins al moment, la crisi amb Qatar, que va arrencar dilluns passat, ha tingut escàs impacte als mercats de l'energia. "Qatar és membres de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) i és signatari de l'acord dels 24 membres que acaba de ser estès", va recordar el ministre d'Energia saudita, i va afegir: "Confiem que seguiran complint, però la seva contribució general en termes de retallades és força insignificant a l'esquema general de l'acord".

El passat 25 de maig, l'OPEP va decidir estendre les retallades de producció de cru en nou mesos més, fins al març de l'any vinent. La mesura s'esperava i, en certa manera, va decebre el mercat. Des de llavors, el barril Brent ha caigut fins a nivells de 48 dòlars des dels 54 dòlars. Aquest dilluns, el Brent puja un 0,56% i se situa en 48,42 dòlars mentre que el West Texas suma un 0,44% amunt, fins als 46,03 dòlars.

Al-Falih va afegir que esperava que les tensions sobre Qatar es resolguessin ràpidament però va dir que la solució no era a les mans. "Creiem que els veïns de Qatar han deixat clar quines són les condicions (per restablir les relacions)", ha afegit.

Aràbia Saudita, Egipte, Emirats Àrabs i Bahrain han decidit trencar relacions amb Qatar pels suposats llaços amb el terrorisme islamista del país. Mentrestant, el secretari d'Estat dels Estats Units, Rex Tillereson, va demanar aquest cap de setmana a aquests països que suavitzessin el bloqueig donades les "conseqüències humanitàries" que està generant i que donin "ràpidament" passos per rebaixar les tensions al Golf Pèrsic.

Noticias relacionadas

contador