ep seupuig lhospitaletllobregat barcelona
Seu de Puig (l'Hospitalet de Llobregat, Barcelona)EUROPA PRESS

BARCELONA, 24 (EUROPA PRESS)

Inmo, la societat immobiliària de la família Puig, ha adquirit accions d'Immobiliària Colonial fins a aconseguir una participació del 4,7% al capital de la companyia, i ha comprat la seu de la multinacional de perfumeria i moda Puig que BBVA havia posat en venda a l'octubre.

Inmo abasta l'activitat i el patrimoni immobiliari del grup familiar, i la inversió d'Inmo en Immobiliària Colonial respon a la seva "voluntat de diversificar" la seva exposició en el sector immobiliari, ha informat aquest dilluns en un comunicat.

Respecte a l'adquisició de la seu de Puig a la plaça Europa de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), de 21 plantes, 14.300 metres quadrats i dissenyada per Rafael Moneo i GCA Arquitectos, Inmo ha indicat que ha resultat guanyadora del procés de venda "per haver presentat la millor oferta".

L'anunci d'Inmo d'aquest dilluns arriba després que al febrer Colonial informés que s'havia associat a la firma immobiliària de la família Puig per promoure una nova torre d'oficines a Barcelona, un edifici "de referència" a la capital catalana que suposarà una inversió de 32 milions d'euros.

El projecte forma part de la inversió en nous actius immobiliaris que la companyia patrimonialista ha anunciat als seus tres mercats, Madrid, Barcelona i París, per un total de 400 milions d'euros.

En el cas de la nova torre de Barcelona, el projecte s'escometrà a través d'una societat conjunta, que Colonial constituirà al 50% amb la branca immobiliària dels Puig, que aporta el terreny sobre el qual s'aixecarà l'immoble.

La nova torre se situarà en la plaça Europa, al costat de la seu que el grup de perfumeria ocupa en lloguer, i el projecte suposa aixecar un edifici de 60 metres d'altura i 21 plantes, que comptarà amb 14.000 metres quadrats de superfície.

Pretenen que tingui un disseny "únic" però concorde al de la torre veïna, segons va explicar el conseller delegat de Colonial, Pere Viñolas.

El primer executiu va descartar llavors que l'associació amb els Puig anés més enllà d'aquest projecte --"ara com ara"--, malgrat l'excel·lent relació que va dir que hi ha entre les dues empreses.

Colonial va anunciar la nova torre en el marc d'una inversió en nous actius que constitueix un pas més en la seva estratègia de creixement, que va arrencar quan el 2005 va culminar el seu sanejament i reestructuració.

Des de llavors, la firma acumula inversions en nous actius per un total de 1.760 milions d'euros, segons va detallar el seu president, Juan José Brugera.

contador