ep jordi terrades psc
Jordi Terrades (PSC)EUROPA PRESS

BARCELONA, 22 (EUROPA PRESS)

El portaveu d'infraestructures del PSC en el Parlament, Jordi Terrades, ha instat aquest dijous el futur Govern a recuperar la gestió pública d'Aigües Ter Llobregat (ATLL) al més aviat possible després que el Tribunal Suprem (TS) hagi ratificat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del 2015 en la qual anul·lava l'adjudicació de l'ens a un consorci liderat per Acciona.

En declaracions en els passadissos del Parlament, ha qualificat l'intent d'adjudicació de "nyap jurídic monumental" i ha advertit que pot acabar costant molts diners als contribuents.

També ha anunciat que entraran una resolució perquè l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) suspengui l'acord per incrementar un 11,8% el preu de l'aigua a Catalunya: "És una decisió que ha d'adoptar-se donada la sentència del TS, i caldrà revertir la concessió que es va fer al seu moment".

Segons Terrades, cal modificar la Llei Ómnibus del Govern d'Artur Mas que va obrir la porta a la privatització de l'ATLL, i això és el que pretén el projecte de llei que ja van entrar els socialistes en l'anterior legislatura.

Al seu parer, es preveu una disminució d'entre el 8 i el 10% dels recursos hídrics durant les properes dècades per la previsió dels efectes que tindrà el canvi climàtic a Catalunya, la qual cosa considera "una raó poderosa perquè la gestió de l'aigua estigui en mans del Govern del país".

Els socialistes ja van avançar que impulsaran les iniciatives parlamentàries que facin falta perquè "els responsables de la qual pot ser la pitjor pèrdua de la història de les finances públiques del país assumeixin les conseqüències".

Terrades ja va advertir aquest dimecres que el seu grup no permetrà "que sigui la ciutadania qui hagi de pagar els errors d'Artur Mas i els seus consellers", en al·lusió al cost multimilionari que la decisió podria suposar per a les finances de la Generalitat.

contador