Olga Tomàs va renunciar a assumir el càrrec per "falta de consens" i després de crítiques de la CUP

BARCELONA, 27 (EUROPA PRESS)

El Consell Executiu de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts el nomenament d'Eduard Vilà i Marhuenda com a director general de l'Agència Tributària de Catalunya (ATC), ha dit en roda de premsa la portaveu de l'executiu, Neus Munté.

El fins ara adjunt a la direcció de l'ATC és funcionari del cos superior de l'administració de la Generalitat i funcionari del cos superior d'inspecció tècnica i tributària.

El Govern havia encarregat la direcció a Olga Tomàs, però va renunciar després de constatar que el seu futur nomenament no generava "el consens necessari per assumir aquesta responsabilitat".

El nomenament de Tomàs havia generat recels a la CUP, ja que considerava que el seu passat professional en diversos departaments de la Generalitat estava vinculat amb diversos dels investigats pel cas ITV.

Els anticapitalistes van al·legar que Tomàs va treballar en el mateix departament quan Oriol Pujol i Josep Tous eren secretari i director de la Conselleria de Treball i que en aquesta època es "va forjar" la presumpta trama de corrupció.

Dies després de renunciar al càrrec, es va saber que Tomàs està sent investigada en una peça separada del cas ITV de presumpte arreglament d'aquestes estacions a Catalunya.

EDUARD VILÀ MARHUENDA

Segons el currículum facilitat pel Govern, Vilà ha desenvolupat la seva carrera a l'àmbit tributari, on ha ocupat diversos càrrecs com advocat liquidador de la Direcció General de Tributs i responsable d'informes de l'Assessoria Jurídica de la Conselleria d'Economia, entre d'altres.

Va ingressar en la Generalitat el 1992 en la Delegació de Barcelona de la Direcció General de Tributs i, després de crear-se el 2007 la ATC, va ser cap de la Inspecció de Serveis i del Servei de Gestió Tributària.

L'ATC és un organisme estratègic per a l'actual Govern perquè preveu que sigui l'embrió de la futura hisenda pròpia que ha de tenir Catalunya si proclama la independència.

contador