ep seula caixa amblogotipcaixabank
Seu de la Caixa amb el logotip de CaixaBank EUROPA PRESS

L'acord amb els sindicats -amb suport de CC.OO. i SECPB i rebuig d'UGT-- abasta fins el 2019

BARCELONA, 29 (EUROPA PRESS)

CaixaBank ha acordat amb els sindicats comptar amb 290 oficines fins el 2019 d'un nou model que obre ininterrompudament matí i tarda --de 8.30 a 18.30 hores de dilluns a dijous i divendres fins les 14.30 hores--, així com un pla de prejubilacions voluntàries per a empleats nascuts en 1961 o abans i 450 contractacions fins a desembre de 2019, han informat a Europa Press fonts del banc i sindicals.

L'acord, ratificat per CC.OO. i SECPB i rebutjat per UGT, es va produir a última hora d'aquest divendres, després que el conseller delegat de l'entitat, Gonzalo Gortázar, expliqués al matí en la presentació dels resultats trimestrals que el banc manté la seva estratègia d'eficiència d'anar adaptant la seva xarxa d'oficines i de combinar sortides de plantilla amb noves contractacions.

Al gener, CaixaBank va aplicar un pla de prejubilacions voluntàries per a empleats a partir de 58 anys (nascuts en 1959 o abans) al que es van acollir uns 350 treballadors dels prop de 400 potencials, i va explicar que també preveia contractar, a les zones on fos necessari, perfils joves que impulsessin la renovació de la plantilla després de les desvinculacions.

El pla de gener, que es va aplicar al març, no va ser acordat amb els sindicats, com havia ocorregut fins llavors, i aquests van lamentar aquesta mesura unilateral i que la retribució fos inferior a les anteriors desvinculacions voluntàries: amb el 70% del salari fins als 63 anys, en comptes del 75% --que es va aplicar per exemple en el pacte d'abril de 2016 per 484 persones majors de 58 anys--.

L'acord de desvinculacions voluntàries pactat ara i que s'aplicarà aquest mateix any ofereix un 70% del salari fins als 63 anys per a la generació de 1960 -i anteriors-- i del 68% per la de 1961, i si en 2018 CaixaBank decideix dur a terme un nou pla de prejubilacions per a dues noves generacions, s'aplicaran aquests mateixos percentatges.

El nombre d'empleats de CaixaBank que compleixen aquests requisits d'edat -56 anys o més-- poden ser entre 700 i 800, han indicat a Europa Press fonts sindicals.

Respecte al pla de 450 contractacions, s'aplicarà des d'ara fins al 31 de desembre de 2019, i almenys el 80% seran ocupacions indefinides, segons dades de CC.OO.

En el cas de les oficines que obren tot el dia, els empleats podran adherir-se de forma voluntària i rebran compensacions per això, tant dineràries com en forma de dietes i de dies de lliure disposició, entre uns altres, i si no es cobreixen totes les places necessàries es contractarà plantilla.

OPOSICIÓ D'UGT

En un comunicat a la plantilla, UGT calcula que les 290 oficines del model denominat A y Store poden necessitar 3.500 empleats, i ha criticat l'acord perquè a la xarxa habitual segueix sense solucionar-se la "prolongació generalitzada" de la jornada.

Argumenta que amb aquest pacte s'augmenta la disponibilitat laboral de la plantilla però no es posa límit a la jornada, que "segueix sense cap control en tots els centres de l'empresa", per la qual cosa considera que oficialitzar més tardes de treball va a perjudicar i agreujar el problema de la prolongació en la resta d'oficines de la xarxa, i també dubta que en les A y Store es compleixi la jornada laboral.

"L'ampliació del nombre de tardes laborables que suposa el present acord va en contra de les reivindicacions de la plantilla en matèria d'horari, que ha estat sempre reduir-les per poder conciliar millor, i així s'ha defensat sempre per tots els sindicats en el conveni col·lectiu".

contador