ep abertis
Abertis

El grup amortitzarà el 7,9% del seu capital en autocartera

MADRID, 18 (EUROPA PRESS)

Abertis aprovarà la seva exclusió de Borsa, conseqüència de la presa del control del grup per part d'ACS i Atlantia amb l'OPA llançada per Hochtief, en una junta extraordinària convocada per al proper 25 de juliol.

El grup que presideix Florentino Pérez i la companyia controlada per la família Benetton ja van avançar en llançar l'OPA la seva intenció de fer-se amb el 100% de la companyia de concessions i excloure-la de cotització en Borsa.

Amb l'OPA, formulada a través de Hochtief, filial alemanya d'ACS, els dos socis van aconseguir el 78,79% d'Abertis. Aquest percentatge no permet llançar una compravenda forçosa, amb la qual cosa van mantenir una ordre de compra permanent per aconseguir el 13,2% restant al mateix preu de 18,36 euros pagat en l'operació.

Es tracta del percentatge restant del capital d'Abertis una vegada descomptat el 7,9% que el grup té en autocartera. En aquest sentit, la companyia d'autopistes també proposarà a la junta extraordinària amortitzar les 78,8 milions d'accions que suposen aquest percentatge, un paquet valorat en 1.446 milions d'euros al preu de l'OPA.

A més, la junta d'Abertis aprovarà el nomenament del nou consell d'administració que Hochtief va designar després de liquidar l'OPA, que presideix el també conseller delegat d'ACS, Marcelino Fernández Verds.

ORDRE DE COMPRA FINS AL 25 DE JULIO

Quant a l'ordre permanent de compra sobre els títols d'Abertis que encara fluctuen al mercat, en la convocatòria de junta, ACS i Atlantia indiquen que es mantindrà fins al mateix dia de l'assemblea, el 25 de juliol.

A la fi del passat mes de maig, els dos socis ja van notificar que, en virtut d'aquesta operació, havien superat la cota del 80% d'Abertis, atès que ja comptaven amb un 83,3% de la companyia.

ACS i Atlantia han pogut evitar una OPA d'exclusió sobre Abertis gràcies a un dels supòsits que la Llei d'Opes contempla per eludir aquesta operació.

Aquesta llei eximeix de llançar OPA d'exclusió en el cas que s'hagi llançat una oferta pel 100%, s'hagi justificat el preu i es faciliti la compravenda de les accions restants mitjançant "una ordre de compra al mateix preu que el de l'oferta durant almenys un mes en el semestre posterior a la finalització de l'oferta precedent".

L'objectiu d'ACS i Atlantia és aconseguir el 100% del capital d'Abertis per excloure l'empresa de cotització en Borsa i passar a controlar-la a través d'una societat instrumental participada pels dos grups i Hochtief.

contador