BARCELONA,8 (EUROPA PRESS)

Pimec ha afirmat aquest dijous que ha observat "una gran sensibilització" per part de les empreses i els treballadors pels moviments feministes, encara que ha constatat que el seguiment de la vaga no ha estat majoritàriament la fórmula triada.

En un comunicat, la patronal ha assenyalat que un 8,7% ha optat per parar l'activitat durant dues hores convocada pels sindicats majoritaris, mentre que un 1,2% ha fet vaga durant tota la jornada.

L'organització ha detallat que ha observat "una gran sensibilització per part de les empreses i els treballadors a través d'accions reivindicatives per aconseguir la igualtat real i efectiva" entre dones i homes, així com mostrar el rebuig total a l'assetjament sexual i la violència masclista.

Segons Pimec, a l'inici de la jornada s'han detectat problemes en els accessos a les grans ciutats que han dificultat l'accés al lloc de treball dels treballadors que han volgut anar a treballar.

A més, ha assenyalat que les 12 convocatòries de vaga realitzades pels diferents sindicats han generat "una gran confusió" entre els treballadors, ja que en molts casos no tenien clares les franges horàries de les diferents cridades a detenir l'activitat.

La patronal ha afirmat que les empreses catalanes han facilitat als treballadors sumar-se a les diferents reivindicacions a través de pactes entre ambdues parts, i ha indicat que alguns dels acords són la recuperació d'hores per no reduir la remuneració o la variació d'horaris i torns per poder accedir a les concentracions.

contador