ep centreproduccio dalmirall
Centre de producció d'AlmirallALMIRALL

MADRID, 10 (EUROPA PRESS)

La farmacèutica catalana Almirall ha tancat la sessió d'aquest dilluns en Borsa amb un esfondrament superior al 24% després d'anunciar una retallada de les seves previsions financeres de cara al conjunt de l'exercici 2017 per l'impacte del seu negoci als Estats Units.

Les accions d'Almirall han conclòs la sessió d'aquest dilluns en 9,8 euros, enfront del preu de 13,01 euros corresponent al tancament del passat divendres, la qual cosa implica una reculada del 24,67% en una jornada borsària.

Abans de l'obertura del mercat, la farmacèutica catalana ha comunicat al mercat, a través de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la revisió a la baixa de les seves previsions sobre ingressos totals, vendes netes i benefici brut d'explotació (Ebitda), per l'impacte negatiu del mercat de dermatologia als Estats Units.

En concret, la farmacèutica calcula ara que aquest any aconseguirà un benefici brut d'explotació (Ebitda) d'entre 140 i 170 milions d'euros i que els seus ingressos totals i les seves vendes netes registraran un descens d'entre el 10% i el 13%.

Les seves previsions anteriors per 2017 apuntaven a un augment percentual del seu Ebitda entorn del 5%, així com a un increment relatiu dels ingressos i de les vendes d'un dígit d'entre l'1% i el 5%.

Almirall ha explicat que aquesta retallada en les seves projeccions per al conjunt de l'exercici es deu al fet que el seu negoci nord-americà, operat per Aqua, s'està veient afectat "negativament" per un reequilibri d'inventaris al canal de distribució; una adjudicació "inadequada" del Programa d'Assistència al Pacient nord-americà, i pel recent llançament d'un genèric d'Acticlate al mercat dels Estats Units.

contador