ep carina szpilka presidenta dadigital
Carina Szpilka, presidenta d'AdigitalADIGITAL - Archivo

MADRID, 20 (EUROPA PRESS)

L'Associació Espanyola de l'Economia Digital (Adigital) ha advertit de les conseqüències que podrien derivar-se de l'eventual aplicació d'un impost indirecte que gravi certes activitats digitals, que qualifica de "discriminatori" i que tindrà un impacte negatiu sobre el creixement, l'ocupació i la competitivitat de l'economia espanyola, a part de que serà repercutit als consumidors.

En primer lloc, Adigital assenyala que dona suport tota iniciativa dirigida a la modernització i adequació del marc fiscal internacional amb la finalitat d'adaptar-ho a la realitat econòmica i que condueixi a una tributació "més eficaç i justa" que doni resposta als reptes de les societats actuals.

L'associació creu, per tant, en una regulació acceptada i consensuada a escala global, que eviti que els països abordin iniciatives unilaterals, com és el cas espanyol.

Al seu judici, aquestes iniciatives unilaterals, igualment qüestionades per la pròpia Comissió Europea, suposen una fragmentació més gran en el marc del necessari Mercat Únic Digital, i és aquest i no un altre l'objectiu clau pel qual Espanya ha d'apostar, sense el qual les empreses espanyoles i europees tenen escasses oportunitats de competir a escala internacional.

Segons Adigital, la implementació d'una proposta "temporal" com la que es planteja impedeix que se segueixi treballant en una solució permanent i a més situa Espanya en una posició d'excepcionalitat davant del més que probable retard en un acord a nivell europeu.

ES TRASLLADARÀ Al CONSUMIDOR

De la mateixa manera, l'associació estima que aquest impost seria repercutit en els usuaris (empreses i consumidors) de les activitats afectades a Espanya, augmentant el cost d'adquisició de clients en l'àmbit de la publicitat digital per a les empreses espanyoles i augmentant el preu dels productes de les empreses espanyoles en els mercats webs internacionals, un increment de preu que també assumiria el consumidor espanyol.

És més, les empreses espanyoles que venguin els seus productes a través d'un mercat web podran veure reduïda la seva competitivitat davant d'altres venedors estrangers que no estiguin subjectes a aquesta taxa.

contador