ep abertis
Abertis

Tanca la setmana borsària a 18,1650 euros per títol, un 1% menys del proposat en l'oferta

MADRID, 16 (EUROPA PRESS)

Abertis ja cotitza a Borsa per sota dels 18,36 euros per acció que ACS i Atlantia pagaran per cada títol del grup de concessions en l'OPA conjunta amb la qual prendran junts la companyia, deixant així de costat la 'batalla' d'ofertes que lliuraven per l'empresa.

La companyia de concessions va tancar la sessió borsària d'aquest divendres a 18,1650 euros per acció, un 1% per sota del preu proposat per la constructora i la firma italiana.

Aquesta cotització està lluny dels màxims històrics per sobre de la cota dels 19 euros per acció que Abertis ha arribat a marcar al mercat en els últims mesos a la calor de les Opes.

No obstate, llança encara una revaloració de 18,8% en comparació als 15,280 euros als quals es negociaven els seus títols a mitjans d'abril de 2017, quan Atlantia va reconèixer per vegada primera el seu interès a abordar una operació amb Abertis i va deslligar així la licitació per l'empresa.

La cotització d'Abertis s'acobla al proposat en l'acord de compra conjunt aconseguit pel grup que presideix Florentino Pérez i el controlat per la família Benetton en víspesas que la companyia d'autopistes reparteixi dividend.

Segons l'aprovat aquest passat dimarts en la seva junta d'accionistes, Abertis repartirà el 20 de març un dividend de 0,40 euros per acció complementari al ja pagat al novembre per igual quantia a compte dels resultats de 2017.

Amb el seu acord per comprar Abertis, ACS i Atlantia pretenen conformar un gegant mundial de les infraestructures de transport. Per a això, els dos grups han convingut a retirar l'OPA de la italiana i mantenir la de la constructora, llançada a través de la seva filial alemanya Hochtief.

Posteriorment, una vegada conclogui l'oferta i la firma sigui exclosa de cotització, Atlantia, ACS i la pròpia Hochtief controlaran i gestionaran conjuntament Abertis a través d'una societat conjunta que tindrà seu a Espanya.

contador