ep pepe alvarez
Pepe Álvarez

El representant sindical aposta pel diàleg i veu "absolutament injustificable" l'assetjament a Policia i Guàrdia Civil

GIJÓN, 20 (EUROPA PRESS)

El Secretari General d'UGT, Pepe Álvarez, ha apostat per discutir el conflicte polític de Catalunya en una taula per cercar una solució al conflicte independentista. "S'equivoca el Govern de la Generalitat i s'equivoca el Govern de l'Estat", ha assegurat.

Álvarez, que ha parlat així als mitjans de comunicació abans de participar en la clausura de la campanya per a les eleccions al Consell de la Guàrdia Civil en el recinte firal de Gijón 'Luis Adaro', ha recordat que és un conflicte polític que no es remunta a 40 anys i que forma part de la Història d'Espanya.

Segons ell, hauria de resoldre's com ho fan les democràcies avançades que és "dialogant". Ha apel·lat, en aquest sentit, a no desaprofitar cap dia dels que queden per aconseguir una solució que pugui donar satisfacció a les peticions del Govern de Catalunya però que aquesta estigui "plenament integrada" en el marc constitucional espanyol.

Quant al viscut pels guàrdies civils, i també policies, a Catalunya amb motiu del Referèndum convocat per la Generalitat, ha recalcat que l'ordre públic qui l'executa són els agents, però aquests compleixen ordres.

En aquest sentit, creu que pugui succeir que en alguna ocasió al ciutadà li pugui semblar que cometen "excessos", però no són ells, sinó que la responsabilitat cal demanar-la-hi als responsables polítics d'aquests Cossos policials.

En tot cas, per a ell no és acceptable, i fins i tot ho veu com "absolutament injustificable i denunciable", qualsevol assetjament que es pugui fer a un treballador, "i menys fora del seu lloc de treball", ha postil·lat. "Crec que durant uns dies es van perdre els papers", ha opinat, i ha defensat que qualsevol funcionari públic o treballador pugui exercir a Catalunya lliurement les seves facultats.

Al marge d'això, ha assenyalat que és evident que el procés independentista iniciat per la Generalitat està dividint la societat catalana d'una manera "dramàtica". És més, ha sostingut que aquest procés no aporta res per a Catalunya però tampoc per al conjunt de l'Estat.

SUPORT D'UGT ALS GUÀRDIES CIVILS

D'altra banda, ha qualificat la seva presència en la clausura d'aquest acte de la Guàrdia Civil com "de suport i solidaritat". Álvarez ha apuntat que des de la UGT hi ha una llarga història d'ajuda i de suport a la Unió de Guàrdies Civils.

Així mateix, ha incidit que aquestes eleccions, encara que no sindicals, haurien d'obrir el camí a una nova etapa en la Guàrdia Civil amb més possibilitats des del punt de vista de la llibertat d'associació, i fins i tot la de sindicació.

Per a ell, això aniria bé per al país i fins i tot per als guàrdies civils que, al seu judici, estan en alguns casos en situacions molt precàries, tant econòmicament en comparació amb un altre cos policial, sobretot l'autonòmic i fins i tot la Policia Local, tant en allò relacionat amb la seva salut i seguretat per falta de mitjans.

Ha recalcat, en aquest sentit, que la falta de llibertat d'associació impedeix que això es pugui reivindicar lliurement. És per això, que ha vist en aquestes eleccions una gran oportunitat per fer una renovació en el Cos de la Guàrdia Civil. Ha considerat, a més, que les persones que integren les llistes electorals en aquest cas poden fer un "gran paper" en aquest sentit.

contador