• L'acumulat del mercat s'eleva per sobre dels 650.000 milions de dòlars
  • El bitcoin ja està més de moda al mercat que Apple, Google, Amazon, Facebook i Netflix juntes
bitcoin 20170914151431

Nova jornada de pujades per al mercat de les monedes digitals, amb una foto que es tenyeix de verd al rànquing dels 10 tokens digitals amb major capitalització de mercat. L’ethereum i el bitcoin cash segueixen marcant nous rècords, als 900 dòlars la primera i en 3.600 dòlars, la segona, mentre el bitcoin segueix remuntant la correcció d'un 10% de dimecres fins a la franja dels 17.000 dòlars, segons l'índex de 'CoinDesk'.

La reina de les monedes digitals remunta a prop d'un 5%, tot i que encara se situa 3.000 dòlars per sota de la seva recent fita gairebé als 20.000 dòlars de la sessió del 18 de desembre. La correcció de la jornada anterior ha deixat pas a un moviment d'estabilització just per sobre dels preus on cotitzava el bitcoin el 17 de desembre, abans del llançament dels contractes de futurs del Chicago Mercantile Exchange (CME), que van disparar durant l'última pujada.

Punt i a part es mereixen el nem i el ripple. Mentre la primera ha superat la barrera de la paritat amb el dòlar, la segona, que es considera l’'altcoin' dels pagaments transfronterers i té un fort suport bancari, està a punt de sobrepassar l'empat amb el 'bitllet verd', després de revalorar-se un 100% des del 7 de desembre.

L'acumulat del mercat s'eleva per sobre dels 650.000 milions de dòlars

El recent auge que estan experimentant tots els actius virtuals eleva l'acumulat dels més de 1.300 tokens que existeixen fins als 650.000 milions de dòlars i fa cada vegada més desitjable la inversió en monedes de xifrat per als gestors de fons.

De fet, avisen que els gestors dels grans fons adverteixen que és una estratègia més concorreguda que la suma de les compres de les americanes FAANG (Facebook, Apple, Amazon, Netflix i Google) i les xineses BAT (Baidu, Alibaba i Tencent).

Aquesta és una de les conclusions més cridaneres de l'enquesta mensual de Bank of America Merrill Lynch entre grans gestors de fons globals que tenen sota gestió més de 550.000 milions de dòlars. El sondeig creua les respostes per mostrar els riscos, les apostes de moda al mercat i on van els fluxos de diners d'aquests vehicles.

El bitcoin cobra protagonisme a la pregunta sobre quin creuen que és el comerç més concorregut. Al novembre la moneda digital no apareixia com a opció, mentre que al desembre és la resposta de gairebé el 35% dels gestors.

Tanmateix, això no vol dir que els grans fons comprin bitcoins, tot el contrari, ja que la moneda digital no apareix entre les estratègies que sobreponderen o infraponderen. No obstant això, els experts avisen que la cada vegada major regulació que dóna suport legal als inversors en actius virtuals i la febre per entrar al mercat convertirà 2018 en l'any de la gran adopció.

Noticias relacionadas

contador