cbcriptodivisas

L'Agència de Serveis Financers del Japó (FSA, per les sigles en anglès) ha ordenat la suspensió durant un mes dels operadors de monedes digitals BitStation i FSHO, i n’ha sancionat a cinc, entre elles Coincheck, amb l'obligació d'adoptar millores de control interns i d'informació al regulador per garantir la protecció dels seus clients i evitar el blanqueig de diners.

Encara que la major penalització va recaure en FSHO i BitStation després que es trobessin infraccions relacionades amb el desviament de bitcoins per part d'un alt càrrec per a ús personal, les set cases d'intercanvi de monedes virtuals hauran d'adoptar un sistema de seguretat, a més de presentar un informe al respecte que haurà de ser enviat a l’FSA el proper 22 de març.

Les plataformes afectades són FSHO, BitStation, Tech Bureau, GMO Coin, Mister Exchange, Bike Limited i Coincheck. Aquesta última és una de les més grans del món, que recentment va patir un robatori de més de 500 milions de dòlars (403 milions d'euros), punt de partida de la investigació per part del regulador japonès.

D'altra banda, l’FSA ha establert un grup d'estudi en virtut del qual s'examinaran qüestions institucionals relacionades amb la indústria d'intercanvi de les monedes digitals. Aquest grup estarà format per institucions acadèmiques, agències governamentals i personal relacionat amb aquests mercats.

Després de l'anunci del regulador japonès, el preu del bitcoin, segons dades de Coindesk, baixava de la cota dels 10.000 dòlars (8.061 euros) i se situava el seu mínim als 9.538 dòlars (7.688 euros), mínims del passat 26 de febrer. La de Satoshi Nakamoto, que es troba fluctuant en un canal lateral entre els 9.000 i els 12.000 dòlars, des que es va recuperar de la seva caiguda de fa poc més d'un mes, quan va fregar els 6.000 dòlars, ha decidit "posar a prova la base d’aquest canal", indica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

En aquests moments es recupera marginalment, fins als 10.000 dòlars i tècnicament confirma que "per sobre dels 12.000 dòlars, enviarà un fort senyal de compra", afegeix aquest expert.

Noticias relacionadas

contador