• Si aconsegueix acabar la setmana per sobre dels 10.000 dòlars, s'esperen més pujades
  • Els experts avisen que una correcció de grans dimensions està en potència
bitcoin portada

La setmana històrica que ha viscut el bitcoin i, per tant, el mercat de les monedes digitals no ha acabat. Al tancament setmanal per sobre de la franja dels 10.000 dòlars, que va escombrar i va perdre el 29 de novembre, hi ha la clau per presagiar els pròxims moviments de la reina dels actius digitals. No obstant això, l'extrema volatilitat que els governa converteix en una àrdua tasca presagiar fins on arribarà una correcció que ja s'endevina en l'acció del preu.

Des de la fita als 11.300 dòlars de dimecres, fins al mínim setmanal als voltants dels 9.000 dòlars assolits dijous (una caiguda de més d'un 15%), hi ha un llarg tros. Però les fluctuacions en aquest jove i pròsper actiu han demostrat viatjar a la velocitat de la llum durant unes jornades d'infart que han rubricat un mes de novembre daurat per a les monedes de xifrat.

El ral·li es va iniciar a mitjans de mes, en un moviment ascendent que es va originar en les notícies que envolten l'emissió de derivats sobre el bitcoin. Una fita molt esperada pels diner institucional que fa cua per assentar-se en l'actiu virtual. Expliquen analistes que els especuladors van entrar en massa a l'anomenat 'or 2.0' després dels anuncis del Chicago Mercantile Exchange (CME) i el Chicago Board Options Exchange (CBOE), que estan ultimant els requisits reguladors dels contractes de futurs que planegen llançar durant la primera quinzena de desembre. A més, Vontobel va llançar el 17 de novembre a la borsa suïssa Six Group dos contractes de futurs mini que possibiliten les apostes baixistes.

"Tot això ha tingut lloc abans de l'arribada dels futurs sobre el bitcoin, és a dir, abans de l'aparició de vehicles d'inversió tradicionals", se sorprèn Kay Van-Petersen, analista de Saxo Bank. "Dit d'una altra manera, tots els moviments que hem vist a l'espai criptogràfic fins al moment (un espai que encara està en bolquers) s'han donat abans que hagi entrat diner institucional real. Això és increïble!", expressa.

El que mostra, segons analistes consultats és que aquests llançaments ja s'han descomptat en el preu. Més quan Nasdaq, junts amb el broker Cantor Fitzgerald LP se sumen a la carrera a Wall Street per comercialitzar futurs sobre bitcoin. Segons informa el diari 'The Wall Street Journal', Nasdaq pretén llançar futurs de bitcoin durant la primera meitat de l'any que ve. Per tant "hi ha un risc d'una correcció profunda en el curt termini", escriu Omkar Godbole a 'CoinDesk'. Segons aquest expert, "el tancament setmanal té la clau: si es consolida per sobre de 10.000 dòlars, seguirà l'escenari alcista, en cas contrari, hi haurà caigudes".

UNA CORRECCIÓ SERIA "SALUDABLE"

No descarta tampoc Van-Petersen que es produeixi una correcció en el curt termini, de fet considera que "seria saludable". "No espero que el preu segueixi una tendència lineal suau; hem tingut molts retrocessos de -20% a -30% aquest any i la gent s'oblida que el 2014 va caure un 84%", rememora. Encara insisteix que durant el pròxim any i mig el biaix seguirà sent positiu (la magnitud dels moviments alcistes superarà els moviments a la baixa)", pronostica l'estrateg de banc d'inversió.

Altres experts, com Alberto Muñoz Cabanes, professor de la UNED, també creuen que la moneda digital experimentarà una correcció més gran en un futur pròxim i situa les caigudes fins a la franja dels 7.500 dòlars. Però "el primer dels suports el trobem als 8.275 dòlars", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

No obstant això, l'àrea dels 5.800/6.000 dòlars (mínims del 12 de novembre i del 30 d'octubre) dibuixen un suport per a un possible retrocés en l'actiu digital. El guru financer Mark Hulbert ha assegurat, a 'Market Watch', que " hi ha un 80% de probabilitat que es produeixi un crash en el curt termini", basant-se en diversos estudis sobre bombolles com les puntcom.

Noticias relacionadas

contador