carlos torres vila bbva
BBVA

El conseller delegat de BBVA, Carlos Torres, ha reclamat avançar en la creació d'un sandbox regulador, perquè les entitats financeres puguin treballar en el desenvolupament de noves tecnologies com el de la cadena de blocs i situar Espanya al capdavant de la innovació tecnològica.

  • 10,51€
  • -0,43%

Així ho ha assenyalat durant la seva intervenció en les jornades 'L'economia davant la cadena de blocs. El que vindrà' organitzades per la Universitat Menéndez Pelayo (UIMP) i l'Associació de Periodistes Econòmics (Apie) aquesta setmana a Santander, durant la qual ha destacat que el benestar social depèn, a llarg termini, del desenvolupament tecnològic, per la qual cosa ha demanat que empreses i administracions públiques potenciïn els "efectes positius" d'un procés de digitalització "inclusiu".

El conseller delegat de l'entitat afirma que l'impacte de la tecnologia "pot ser enorme"

Torres ha explicat que l'impacte de la tecnologia "pot ser enorme" i que BBVA està treballant en diversos projectes de tecnologia de la cadena de blocs.

No obstant això, ha advertit que existeixen actualment alguns frens a aquest tipus d'innovacions, per la qual cosa ha sol·licitat a les autoritats que el règim operatiu per a les entitats financeres en relació amb les monedes virtuals, que és "enormement restrictiu", sigui matisat.

"Innovar o morir, creiem que la recomanació ha de ser interpretada per les nostres autoritats de manera que es mantinguin espais adequats per a la innovació", ha indicat el conseller delegat de BBVA, que afirma que això contribuiria que Espanya es posicionés a l'avantguarda de l'àmbit de les empreses de tecnologies financeres i atragués talent.

Per a això, ha defensat la necessitat d'avançar en la creació de l'espai de proves controlat o 'sandbox regulador', que es trobava en procés de consulta pública abans que tingués lloc el recent canvi de Govern, i que "hauria de permetre als bancs comptar amb un marc clar en què sigui possible utilitzar aquesta tecnologia".

"Dir que no es faci servir no és la solució", ha postil·lat. Així mateix, Torres ha indicat que el marc regulador hauria de permetre l'adequada supervisió per part de les autoritats, perquè puguin explorar de manera "més profunda" els riscos que ja han identificat.

En la seva opinió, els sandboxes no haurien d'estar subjectes a "tota la càrrega reguladora" a la qual estan sotmeses les entitats actualment, cosa que permetria "aprofitar les oportunitats de la nova era", per al qual cosa la col·laboració entre els agents públics i privats serà "essencial".

Noticias relacionadas

contador