brokershockpeque

Són ja quatre els mesos consecutius en els quals el nostre índex es troba consolidant nivells, desplegant un ampli moviment lateral-a la baixa.

Com ja hem comentat en altres ocasions existeixen dues formar de corregir als mercats: consumint temps (desplegant un moviment lateral) o en profunditat (amb caigudes de certa magnitud). Doncs bé, com es pot apreciar en el gràfic setmanal el nostre selectiu està corregint desplegant un ampli moviment lateral-baixista que ve durant ja quatre mesos. De moment el buit alcista setmanal de finals d'abril en els 10.377 punts s'ha emplenat però no s'ha tancat, o el que és el mateix anul·lat. El que vol dir que està actuant com a suport.

Vull quedar-me amb els importants nivells de 'sobreventa' setmanals que es comencen a observar en l'Ibex 35 i que es van fent més evidents en la mateixa mesura en què es perllonga en el temps el tímid degoteig a la baixa. En condicions normals aquest moviment, encara que pesat i avorrit, no és dolent per als preus. Les lectures de 'sobreventa' són ja similars a les aconseguides a la fi de 2016 abans de l'inici de l'últim gran ral·li. El que vol dir que en teoria el risc d'importants caigudes addicionals semblaria bastant limitat. Al meu entendre el que menys importa és si la caiguda en l'Ibex 35 s'ha vist ja o pot corregir una mica més encara: cap al suport dels 10.200 o fins i tot el buit alcista dels 9.980 punts (sessió del 16 de març). L'experiència em diu que els diners de debò es fan agafant tendència i asseient-se en ella i el que m'està dient l'Ibex 35 és que, en teoria, el sòl de l'actual fase correctiva no hauria d'estar ja molt lluny si és que no s'ha vist ja.

Gràfic setmanal - Ibex 35

Noticias relacionadas

contador