abengoa, solar, energia

Quan falten poc més de dues setmanes per tancar 2017 el títol acumula una caiguda superior al 90% i des del punt de vista de l'anàlisi tècnica és un títol 'mort'.

  • 0,02€
  • 0,00%
  • 0,01€
  • 0,00%

Feia molt temps que no analitzàvem Abengoa. I no ho fem perquè en realitat no hi ha molt a dir, per més que això no agradi a molts dels inversors a la companyia. Puc entendre que a ningú li vingui de gust llegir alguna cosa que no deixa en bon lloc la companyia en la qual està invertida, però és que com a analista tècnic que sóc tinc la sort de limitar-me a analitzar els gràfics, els preus, el resultat final entre l’oferta i la demanda. I sí, tant de bo pogués dir una altra cosa, però tècnicament no hi ha per on agafar aquest títol. Així, des del passat mes de maig estem veient els preus encaixats dins d'un canal molt estret, amb zona de suport als 0,01 euros (el preu mínim al qual es pot cotitzar al mercat) i per sobre dels 0,015 euros.

La caiguda d'aquest títol, en mínims històrics, és de tal envergadura que encara que dupliqués/tripliqués el seu preu en realitat tot seguiria exactament igual. I com a mostra un botó: la primera resistència de veritat, encara que molt llunyana, la trobem en el buit baixista de la sessió del 31 de març als 0,11 euros. Per descomptat que tenim altres resistències de molt menor calat als 0,016 o, per exemple, als 0,018 euros. Però aquestes són insignificants en comparació amb l'imponent buit baixista abans esmentat. Cosa que vol dir que per tancar aquest buit baixista el títol hauria de revalorar-se per sobre del 800%. Una cosa que com comprendran no té sentit a dia d'avui, no és operatiu. Si després en el futur el preu ens diu alguna cosa més, o ens dibuixa alguna petita figura de volta només el temps ho dirà. Però ara mateix és el que hi ha. Abengoa està absolutament adormida i podria romandre així molt de temps abans de despertar-se.

Gràfic setmanal d'Abengoa 'B'

Noticias relacionadas

contador