Aquest índex, més conegut com l'índex de la por, es mou de forma inversa a les borses, és a dir, quan la renda variable cau amb força l'índex VIX es dispara i viceversa.

  • 39.807,37
  • -

El VIX es mou de forma inversa de com ho fan les borses, això vol dir que puja amb força quan les borses cauen i tendeix a degotar lentament a la baixa quan les borses pugen. També se li coneix com a índex de volatilitat o índex de la por, de manera que quan llança lectures extremes és perquè podem estar davant un potencial gir de mercat per a la renda variable. En el cas que ens ocupa, estaríem parlant de la possibilitat que l'índex posi rumb (com sembla) a la important zona de resistència que presenta en la impecable directriu baixista que uneix els successius màxims decreixents des de principis del 2016, ara als 19 punts aproximadament.

Una pujada d'aquest índex cap a la resistència esmentada implicaria una deterioració addicional en els índexs de Wall Street en el que al curt termini es refereix. Correcció que quedaria confirmada amb un Dow Jones per sota dels 20.400 punts i un S&P 500 per sota del suport dels mínims de març (2.322). Per sota dels 20.400 punts el Dow Jones posaria a prova l'important suport, abans resistència, dels 20.000 punts. Aquest nivell, el dels 20.000 punts, li va portar prop de dos mesos ser superat i ara podria ser posat a prova com a suport (throw back).

Gràfic diari - VIX

La superació de la directriu baixista a l'índex seria, sense cap dubte, un important senyal de feblesa a l'altre costat de l'Atlàntic i per tant les principals borses mundials podrien veure's, com gairebé sempre, contagiades.

Noticias relacionadas

contador